Kezdőlap » Egészséges életmód » Élelmiszerek, melyek idegeinknek is jót tesznek

Élelmiszerek, melyek idegeinknek is jót tesznek

A gyakori stressz, a tartós szellemi megterhelés fizikai tüneteket is okozhat. Szervezetünk reakciója általában kimerültség, fáradság, nyugtalanság, koncentrációs zavarok formájában nyilvánul meg.

A stresszes állapot gyakran okoz éhségérzetet: mivel ezekben a szituációkban több energiát használunk fel, mint egyébként, a szervezetünknek több cukorra van szüksége. Ezért van az, hogy stresszhelyzetben sokan előszeretettel fogyasztunk édességeket: általában azonban akkora mennyiségben, amit a szervezet már nem tud hasznosítani, így egyéb formában tárolja el.

Egy walesi kutatás során azok a résztvevők, akik három hónapon keresztül naponta három darab paradiót elfogyasztottak, hangulatjavulásról számoltak be. Ezenkívül az energiaszintjük, és a kiegyensúlyozottságuk is javult. A paradió többek között a diákcsemegében is megtalálható. A finomság többi összetevője is rendkívül egészséges: a leggyakoribbak a földimogyoró, törökmogyoró, dió, kesudió, mandula, mazsola és különböző aszalt gyümölcsök. A diákcsemege fogyasztásával egészséges szénhidrátokhoz, élelmi rostokhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz juttathatjuk szervezetünket.

A B-vitamincsoport tagjai is fontos szerepet játszanak idegrendszerünk működésében: többek között a koncentrációs képességet is növelik. A diákcsemegében található olajos magvak, aszalt gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazzák a B-vitaminokat, így kijelenthetjük: a diákcsemege megfelelő választás, ha az idegrendszerünket szeretnénk erősíteni, és a koncentrációs képességünket, agyi teljesítményünket is javítanánk – például egy fontos vizsga előtt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyi cukrot fogyaszthatunk egy nap?

Tudta, hogy már egy fél doboz kólával is túllépi az ajánlott napi cukorbevitelt? Egy nemrég …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük