Kezdőlap » Hotel » Elche, a spanyol nagyváros

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer lakosa van a városnak, de ebbe beleértendőek a nem helyi spanyol születésű itt dolgozó munkások is. A Földközi-tengertől mindössze 15 kilométerre van a város, ami az ország legmelegebb pontján fekszik.
Elcheben mindössze egy repülőtér található, ahova Európa minden részéről érkeznek járatok, így Budapestről is könnyedén el tudunk ide jutni. A város kuriózuma az Elchei pálmaliget, ahol közel 200 ezer pálmafa található, mely egyébként a UNESCO-nak köszönhetően a világörökségi listán is szerepel már 2000 óta. Ugyancsak ilyen látványos az Altamira-kastély, mely még a 12-13. században épült, majd a 15. században felújították. Elche városában tehát magunk is láthatjuk, hogy milyen sok látványosság található, de ezzel még nincs vége a sornak. Említésre méltó a Római kori fürdő, a Calahorra-torony, a Mária-bazilika, valamint a Paleontológiai múzeum is. Hogyha a város központjában járunk, feltétlenül nézzük meg a Municipio épületét, és a Convento de la Mercedet is.
Elche városában körülbelül 16 minőségi szállodát találunk, ezek közül a legnépszerűbb hotelek a négycsillagos minősítésű Holiday Inn Elche, és a Hotel Huerto Del Cura. Kétcsillagos szálláshelyek közül érdemes megtekintenünk az As Hotel Elche Express, és a Hostal Madruga ajánlatait is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük