Kezdőlap » Ház karbantartás » Egyszerű szigetelési lehetőségek a tél előtt

Egyszerű szigetelési lehetőségek a tél előtt

Ez a kérdés általában a régi házaknál fordul elő, amikre eddig nem adtak „kabátot”, de a tél beállta előtt egy kicsit javítani szeretnénk a szigetelésen.
Először is át kell nézni, hol vannak problémák. Jellegzetes gond, hogy elvetemednek az ablakok, elkopott az üvegtáblák gittezése, a legtöbb házon látható redőnyök tokjai pedig úgy vannak kialakítva, hogy a szobát szó szerint csak két vékony farostlemez lap és némi vakolat választja el a külvilágtól.
Ha nincs szükség télen a redőnnyel való árnyékoláshoz, akkor húzzuk felső helyzetbe a redőnyt, vagy teljesen emeljük ki a tokból, majd a tokban lévő maradék helyet tömjük ki üveggyapottal vagy támasszunk bele méretre vágott hungarocell táblákat.
Az ablakokat a tél előtt érdemes egyesével leemelni és átnézni. Ha annyira el van vetemedve, hogy nem zárható, akkor gyaluljuk meg a szükséges helyeken, aztán fessük újra. Ha ennyire nem vészes a helyzet, akkor a barkácsboltokban kapható öntapadós műanyag tömlőket ragasszuk a szárnyak és a keret érintkezési helyeire, ez megakadályozza, hogy húzzon a levegő. A régi, dupla szárnyas ablakoknál a külső és belső szárnyakat is lehet így szigetelni, a két szárny közé pedig helyezhetünk szigetelő anyaggal kitömött huzatfogó párnákat.
Ezzel már sokat tettünk annak érdekében, hogy a meleg ne szökjön el a szobából, igaz, így jobban oda kell figyelni a penészedési gondokra. Ha a szoba felett beépítetlen tetőtér van, ami ráadásul nincs is külön szigetelve,akkor érdemes még lefektetni a lakótér fölötti területeken a tetőtérben egy réteg üveggyapot szigetelést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük meg a lakás rendbentartását?

Bizonyára vannak, akiknek a rendteremtés egyszerűen és probléma nélkül megy, szinte magától ugrik minden a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük