Kezdőlap » Házépítés » Egyedi ucatábla és házszám egyszerűen

Egyedi ucatábla és házszám egyszerűen

Jogszabály írja elő, hogy minden házon kötelező feltüntetni a házszámot, különben súlyos ezrek kerülnek büntetésként kiszabásra. Olcsóbb és egyedi módja, ha ezt magunk készítjük, ráadásul különösebb kézügyességet sem igényel. De ha már házszámot készítünk, miért ne tennénk ezt úgy, hogy feltüntetjük rajta az utca nevét is? Ehhez nem lesz másra szükség mint egy tetszőleges méretű falapra, csiszolópapírra, dekopírfűrészre, gravírozó készülékre, fekete alkoholos filctollra, ceruzára, radírra és lazúrfestékre.

Elkészítése a következő:
A falapot – ami lehet akár egy maradék polc – dekopírfűrésszel körbevágjuk tetszőleges méretűre úgy, hogy a széleit szabálytalanul hullámosítjuk, majd ceruzával ráírjuk az utca nevét és a házszámot. Ezt követően gravírozóval kivéssük a betűket és számokat, és a felesleges vonalakat leradírozzuk. Ha ezzel elkészültünk, csiszolópapírral simára csiszoljuk a felületet és a lap oldalát is. Fekete alkoholos filctollal a gravírozott mélyedést áthúzzuk és lazúrfestékkel átkenjük. Az első sor lazúrt visszatöröljük akként, hogy a mélyedésbe beleüljön a festék. Ha ez megszáradt jöhet egy újabb réteg festés a teljes felületre és az oldalaira. Fontos, hogy mindenhol le legyen kenve, hiszen ellen kell állnia az időjárás viszontagságainak. Ez után nincs más hátra mint a felhelyezése amit megtehetünk ragasztással kültéri ragasztó segítségével vagy fúrással.

Nem kell tehát mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy a jogszabályoknak eleget tegyünk, mindössze egy órát kell rászánnunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük