Kezdőlap » Baba-mama » Egy új élet kezdete

Egy új élet kezdete

A legtöbb ember életében egyszer eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, hogy már felkészült a gyermekvállalásra. Persze erre igazán nem lehet felkészülni. A gyermeknevelés korántsem olyan egyszerű, mint ahogyan sokan gondolják.

Attól a pillanattól kezdve, amikor a terhességi teszt, vagy a nőgyógyász megállapítja egy nőnél, hogy terhes, egy új élet veszi kezdetét. Mind a nő, és mind a férfi élete gyökeresen meg fog változni. Már nem csak magukról kell gondoskodniuk, és már nem csak magukra szabad gondolniuk, hanem a születendő csemetéjükre is. Fel kell készíteni az otthonukat az újszülött érkezésére, és természetesen saját magukat is.

A kismamának fontos odafigyelnie a helyes táplálkozásra és egészséges életmódot kell folytatnia. Persze célszerű, ha erre már a gyermekvállalás előtt is odafigyel a leendő anyuka és apuka.

Fontos az is, hogy a születendő gyermeknek folyamatos felügyeletre, törődésre van szüksége. Sajnos sok nő és férfi nagyon fiatalon vállal gyermeket, amikor talán még ők maguk is gyermekek. Ilyenkor nincs idejük arra, hogy „kiéljék magukat”, nem jártak eleget szórakozni, nyaralni, illetve nem volt idejük véghezvinni azokat a céljaikat, melyeket a gyermekvállalás mellett már nehéz lenne.

Ilyenkor előfordulhat, hogy a szülők akkor jönnek rá mit hagytak ki a fiatalkorukból, amikor a gyermek már megszületett, és ez néha veszekedésekhez, sőt váláshoz is vezethet. Ez főleg akkor szokott előfordulni, mikor a fiatal pár még nem tervezte a gyermeket, de nem védekeztek kellőképpen.

A gyermekvállalásnak mindig céltudatosnak, felelősségteljesnek kell lennie, mert tisztában kell lenni azzal, hogy a gyermek nem kéri, hogy megszülessen, de ha már megszületett, őt szeretetben, boldogságban, békében kell felnevelni, megadva ezzel neki mindent, amire szüksége van. Egy tökéletes családot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük