Kezdőlap » Növények » Egy növény, mely Izlandon él

Egy növény, mely Izlandon él

Az izlandi zuzmók, nevükben is benne van, hogy Izlandon élnek, fejlődnek, mert ez az egyik legkevésbé szennyezett ország a világon. A legtöbb zuzmó, mely Európában él, sajnos szennyezett, a csapadék miatt, és a csernobili baleset miatt, de Izlandon jóval kevesebb a radioaktivitás, és ott a zuzmók viszonylag biztonságosan tudnak fejlődni.

Használják ezt a zuzmót étvágytalanság, megfázás, száraz köhögés, emésztési zavarok, láz, tüdőbetegség, valamint húgyhólyagi panaszok kezelésére. Elég sokoldalúan használják fel, sok betegségre jó. De vannak akik közvetlenül a rosszul gyógyuló sebet kenik be, ezáltal felgyorsítja a sebgyógyulást.
Egyfajta táplálékforrás is Izlandon. És csökkenti a baktériumok szaporodását.

Rövidtávon biztonságosnak tűnik az izlandi zuzmó. Viszont nem biztonságos, ha nagy mennyiségben használják és hosszabb távon, mert ezek a szárított növények tele lehetnek ólommal.
Terheseknek nem ajánlott, nem biztonságos, mert ólommal lehet fertőzött, és ez károsan hat a születendő babára.
Fekélyes és gyomorbántalmakban szenvedő betegeknek sem ajánlott, mert irritálhatja a beleket, és az emésztőrendszert.
Miután az egyéb gyógyszert bevette a beteg, és eltelt legalább 1 óra, csak utána szabad alkalmaznia az izlandi zuzmót. Nehogy kölcsönhatásba lépjen más gyógyszerekkel.
A megfelelő adag izlandi zuzmó számos tényezőtől is függ. Például függ a felhasználó életkorától, az egészségi állapotától és még számos dologtól.

Nem szabad elfelejteni, hogy ezek a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak is. Ügyelni kell arra, hogy mindig a megfelelő utasításokat kell követni, különben előfordulhatnak káros következményei.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük