Kezdőlap » Hotel » Egy népszerű zarándokhely, Maria Saal

Egy népszerű zarándokhely, Maria Saal

Maria Saal temploma Ausztriában található, a Karintiai régióban. A templom, a szintén Maria Saal nevet viselő településen van, ami már több mint 600 éve Ausztria egyik fontos vallási központja is. A városka egyértelmű és kizárólagos látnivalója a népszerű zarándokhely, a kéttornyú gótikus templom, Maria Saal. Ez a katedrális sokáig püspöki székhelyként működött a történelem folyamán, és ennek köszönhetően nagyon sok pap és egyházi személyiség ide temetkezett.
Mindezek közül kiemelkedik a Szent Modestus csontjait őrző sírbolt, amit tiszta aranyból készítettek és egy Madonna szobrot is helyeztek a tetejére. A templom belsejében található még egy szépen megmunkált oltár, valamint több száz éves freskók a falakon.

A környéken található még egy építészeti múzeum, ahol Maria Saal múltjával is megismerkedhetnek az ide látogatók. A közelben bár nem keresztény, de jelentősnek nevezhető történelmi emlékek is vannak, ezek a Magdalenaberge- hegyen található római város romjai.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sesto Fiorentino

Sesto Fiorentino település nem messze található Firenzétől, és Olaszországban, a Toszkán térségben helyezkedik el. Mivel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük