Kezdőlap » Hotel » Egy német nagyváros, Heidelberg

Egy német nagyváros, Heidelberg

A Neckar völgyben található város két partját három híd köt össze, ezek közül az Alte Brücke-n napjainkban csak gyalogszerrel juthatunk át. A nagyvárosban 145 ezren élnek, így nem is csodálkozhatunk azon, mennyi hotel, szálláshely, és vendéglátóegység várja az ide érkezőket. Heidelberg óvárosa, az Altstadt mára már a világörökség része, hiszen megannyi csodaszép régi épület, műemlék található itt.
Ez a város a turisták álma olyan szempontból, hogy nem csak apróbb panziókat, hanem akár óriási szállodákat is találhatunk errefelé, ráadásul ezek többségében már online előre is szállást foglaltathatunk magunknak, így amikor odaérünk, már csak át kell vennünk a szobánkat. A legexkluzívabb helyi szálloda az ötcsillagos Helidelberg Suites, amely egy világszínvonalú szállodalánc tagja. Akik a közép árkategóriát válasszák, azoknak megfelelő lehet a Hotel Goldene Rose, egy háromcsillagos szálláshely, amely még a látnivalókhoz is igen közel helyezkedik el. Az előző két helyet tökéletesen ötvözi az előkelő, de kedvező árfekvésű Crowne Plaza Heidelberg, amely nemcsak szép nagy, de kellemes környezetben is található szálláshely. Hogyha kizárólag az olcsóbb helyeket vennénk célba, mert a szálláshelyen szeretnénk spórolni, hogy az utazás élvezeteire több pénzünk maradjon, akkor válasszunk a Hotel DenRiKo, az Ibis Heidelberg, vagy a Papas Pension közül.

A német városban több látnivaló is található, például a régi híd, a Heidelbergi kastély, valamint a Marktplatz. Ezen kívül természetesen itt is van néhány templom, valamint olyan régi épületek, melyeket megéri megtekinteni, ezeket elsősorban az óvárosban találhatjuk. Híres a heidelbergi hordó, és Wrede bajor hadvezér bronzszobra is, hogyha egy helyi lakost kérdezünk a látnivalókról, biztosan nem hagyják ki ezeknek a megemlítését. Mindenképp érdemes ellátogatni a Molkenkur vendéglőbe, mert innen az egész környékre csodás kilátás nyílik, és a helyi konyha jellegzetességeit is megkóstolhatjuk. Heidelberg városában nagyon sok múzeum található, ami kitűnő kulturális kikapcsolódást ígér azok számára, akik szeretnek múzeumokba járni. Csak hogy néhányat megemlítsünk a sok közül, érdemes ellátogatni a Népművészeti-, Textil-, Csomagolásmúzeumba, a Rögbi sportmúzeumba, vagy az Egyiptomi múzeumba. Heidelberg híres az egyeteméről is, ahol sok magyar diák is tanul, így hogyha időnk engedi, ide is látogassunk el.

A városba több módon is eljuthatunk, autóval először Stuttgartba érdemes elutazni, hiszen onnan már csak 121 kilométer az út. Persze hogyha a gyorsabb, és kényelmesebb légiközlekedést választjuk, akkor akár egy óra alatt odaérhetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük