Kezdőlap » Hotel » Egy kis Magyarország az Ukrán határ mellett

Egy kis Magyarország az Ukrán határ mellett

Vaja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Rohod és Őr faluja között. Azért érdemes ide ellátogatni, mivel innen kiindulva Ukrajnába, Romániába és Szlovákiába is el tudunk jutni autóval.
Ez a hely egy központi szállás lehet, ha egy nagyobb utazásba szeretnénk belevágni és nem akarunk megszállni más országban.

A településen ne számítsunk nagy szállodákra és apartmanokra, mivel inkább a helyi lakosok kínálnak kiadó szobákat, vagy vendégházakat. Azonban ezek is olyan minőségi szállások, mint akár egy közepesebb árkategóriás apartman, például a Balatonnál.
A helyi vendéglátók igen kedvesek, mindenben segítenek, és néhol, a helyi házi konyhát is megízlelhetjük, mivel étteremből a környéken nem találunk sokat, ezért a vendéglátóink azzal is kiegészítik a vendéglátást, hogy főznek nekünk.

A községről interneten keresztül is tájékozódhatunk, azonban figyeljünk arra, hogy néhány telefonszám időközben megváltozhat, ezért már előre hívjuk fel azt a számot ami nekünk fontos az utazásunkkor. Vaján elsőre úgy tűnhet nem sok ember lakik, azonban a település nagyon hosszanti irányban fekszik, így nem érzékelhetjük a sok lakos számát.
A település legnagyobb látnivalója, amit mindenképp érdemes felkeresnünk az a Vaja vár-kastély régies nevén Vay kúria. A várban egy múzeumot is megnézhetünk, ami a II. Rákóczi szabadságharccal foglalkozik, ami azért köthető a térséghez mivel Rákóczi várkapitánya, Vay Ádám itt élt, és a kastély is az ő tulajdona volt. Ezért a kapitánynak állít emléket elsősorban ez a kiállítás, ahol Lohr Ferenc Nikápói csatáról készült hatalmas festményét is megcsodálhatjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük