Kezdőlap » Autó » Egy Japán erőmű, Nissan 350 Z (2003 – 2009)

Egy Japán erőmű, Nissan 350 Z (2003 – 2009)

Híresek és erejükről hírhedtek a japán sportkocsik. A drift versenyek és az utcai gyorsulási versenyek bajnokai, és a mozifilmek (Fast and Furious, Halálos iramban sorozat) kedvelt autói is a japán verdák. A Toyota Supra, Mitsubishi Eclipse, és a rally-veterán Subaru Impreza WRX STi mellé 2003-ban megérkezett egy újabb katona a Nissan cégtől, mégpedig a 350 Z. Ez a kétüléses sportkocsi teljesítményében inkább hasonlít az európai luxus sportkocsikhoz, mint a BMW M3, vagy a Porsche 911, míg árában messze alulmúlja azokat. A közel 20 millió forintos európai ellenlábasaihoz képest egy 350 Z maximum 12 millió forintért megvásárolható.

A 3 és fél literes, V6-os motor alapból is 282 lóerőt produkál, de gyári kiegészítőkkel ez feltornázható egészen 315-ig. A nagy teljesítményhez nagy étvágy is párosul, autópályán 13-15 litert iszik, városban eltünteti a 16-18 litert is. De jobban belegondolva ez egy 3500 köbcentis V6-os motortól nem is rossz érték. Futóműve rendkívül stabil és sportos, a rugói minimális úton járnak, ami miatt autópályán kiválóan tapad az útra, viszont rossz utakon a lelket is kirázza az emberből. Karosszériájában a lekerekített formák dominálnak, míg lámpái élesen elkülönülve szögletesek, mely igazi távol keleti esztétikumot kölcsönöz az autónak. Az autó kétféle kasztnival vásárolható, zárt és cabrio. Mindkettő kétüléses, melyhez összesen két aktatáskát befogadó csomagtér párosul. Praktikussága emiatt nem számottevő, de egy ilyen autóval az ember amúgy sem a TESCO-ba jár bevásárolni.

A legszebb dolog a 350 Z-ben talán az, hogy elérhető álom akár egy átlag autós számára is. kis odafigyeléssel használtan 5-7 millió forintért hozzá lehet jutni akár itthon is. Bár a vételár mellett még ott vannak a fenntartási költségek is, melyek néhány év alatt egy középkategóriás családi autó árát is felemészthetik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elektromos autó

Napokban beszéltem egy elektromos meghajtású autó –Tesla- tulajdonossal. Többen körbevettük, szemléltük, mintha csodát látnánk. Tulajdonosa …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük