Kezdőlap » Látnivalók » Egy forró látványosság

Egy forró látványosság

A Szahara állítólag a legnagyobb forró sivatag a világon. A hely, mely tele van kihívásokkal, szélsőséges időjárási feltételekkel.

Hosszú és végtelen mérföldeken keresztül homokdűnék és a perzselő hőség. Valószínűleg ez a kép, amit gondolunk a sivatagokról. Ami részben igaz is.

A Szahara a természet egyik csodája. Otthont ad különböző növénynek és állatnak, akik természetes módon tudják kezelni ezt az éghajlatot.

Érdekesség, hogy több ezer éve itt termékeny föld terült el, ahol állatok éltek, mint például elefántok, zsiráfok. Az éghajlat mintegy 6000 éve kezdett egyre szárazabbá válni, míg elérte a mai formáját. A felszíni formák is állandóan változnak, a szél és az alkalmi eső változtatja azokat.

Annak ellenére, hogy sivatag, azért néhány részén több a csapadékmennyiség. Az északi részén szubtrópusi éghajlat található, és trópusi éghajlat pedig a déli részén. De a sivatag nagy részén az évi csapadékmennyiség lehet akár 3 centi is. De van olyan terület is, ahol akár több évig sem esik semmi csapadék.

A Szahara ad otthont jó néhány állatfajnak. Például tevének, kecskének, gepárdnak, homoki viperának és varánusznak. Körülbelül 500 faj növény él ott.

A sivatagban elsősorban nomád csoportok élnek, akik mozognak egyik helyről a másikra. Főleg kereskedelemmel és vadászattal foglalkoznak. A meglehetősen nehéz körülmények miatt alacsony a népesség.

Ez a titokzatos és hatalmas hely az egyik legcsodásabb is. És annak ellenére, hogy zord időjárási körülmények uralkodnak ott, azért vonzza a kíváncsi embereket, hogy tanulmányozzák részleteiben. Ez a sivatag több, mint egy meleg és száraz hely. Ez az egyik leginkább figyelemre méltó terület, melyet az ember ismer.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük