Kezdőlap » Baba-mama » Egy anya napja

Egy anya napja

Minden nőben mikor anya lesz, felmerül a kérdés, mit mikor csináljak, hogyan osszam be az időmet. Mert lássuk be, a nap 24 órája nem mindig elég. Hiszen reggel felkelés, öltöztetés, reggeli, majd elmegyünk a gyerkőccel a boltba, avagy elvisszük óvodába – iskolába, készítünk ebédet vagy vacsorát, majd újra gyermekért megyünk, lecke írás vagy játszótér. Kisebb gyereknél etetés, altatás. És mindeközben ott a mosogatás, takarítás, avagy dolgozó nőként a munkahely.

Nem beszéltünk még arról, hogy van egy párunk, akire szeretnénk időt szánni, magunkra is, hiszen frizura, smink, tanulás, olvasás, film nézés és sorolhatnánk még mi is lehet egy nap része.

Megnyugtatok mindenkit, az időbeosztás művészet, ami nem mindig sikerült tökéletesen. Hiszen nem lehetünk egyszerre anyák, nők, dolgozó nők, korrepetáló tanárok és sofőrök. Sokszor az embernek nem marad már ideje magára, mert szeretnénk megfelelni gyermekünk, párunk vagy főnökünk elvárásának, és ez sokszor nagyon nehéz, szinte lehetetlen. A túl sok elvárás magunktól azért is nehéz, mert egyre stresszesebbek leszünk, egyre feszültebbek.

Nem lehet egyszerre mindig mindennek tipp topp állapotban lenni. Gondoljuk végig, hogy mi a legfontosabb. Hogy anyaként felelősséggel tartozunk gyermekünknek, aki még nem önálló. Lehetőség szerint foglalkozzunk vele minél többet, és ami fontos, ne feledjük el párunkat is, aki szintén igényli törődésünket.

Lássuk be, ahol gyerek van, ott néha rendetlenség is, játékok, könyvek szerte szét. A lakásnak nem kell ragyogni a nap minden percében.

Értessük meg családtagjainkkal hogy néha nekünk is kell pihenni, kell egy fél óra, ami csak a mienk. És merjünk bátran segítséget kérni nagymamától, barátnőtől, párunktól.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük