Kezdőlap » Egészséges életmód » Egészségünk megőrzése életmódváltással.

Egészségünk megőrzése életmódváltással.

Az egészséges életmód kialakítása nem megy egyik napról a másikra, a szervezetünket folyamatosan kell hozzászoktatni a változásokhoz, de ez szinte minden esetben egyéntől függő, hogy ki mennyi idő alatt tud áttérni az egészséges életmódra.
Először is az étrend megváltoztatásával kell kezdeni az életmódváltást. Fontos, hogy az ételeket nem az ízük, finomságul alapján kell kiválasztani, hanem az alapján, hogy mennyire gazdag tápanyagban és vitaminokban. Ez azt jeleni, hogy nagyon sok gabonafélét tartalmazó élelmiszereket, zöldségeket, főzelékeket, gyümölcsöket, valamint zsír, és kalória szegény tejtermékeket fogyasszunk. Természetesen nem lehet kihagyni a húsféleségeket sem a táplálkozásból csak figyelni kell arra, hogy az adott húsnak mennyi a zsír és kalória tartalma.
Másrészt nagyon fontos szerepe van a testmozgásnak, az egészség megőrzése, és az ideális testsúly elérése érdekében.
Harmadrészt a testünk 70%-a víz, éppen ezért elengedhetetlen. hogy a testünknek megfelelő víz mennyiséget fogyasszunk minden nap. (Ez a mennyiség egyéntől, testsúlytól, nemtől függő körülbelül: 1,5-2 liter víz az ideális mennyiség naponta.)
Az egészséges életmód nagyon fontos, például csökkentheti a komolyabb betegségek kialakulásának veszélyét, mint például a cukorbetegségét, szív és érrendszeri betegségekét, vagy akár a daganatos megbetegedésekét. Természetesen fontos, hogy ne fogyasszunk nagyon sok kávét, és ne dohányozzunk, viszont kutatók vizsgálatai alapján megállapították, hogy aki dohányzik, de emellett az egészséges életmód feltételei szerint él az is nagymértékben csökkentheti a betegségek kialakulásának kockázatát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük