Kezdőlap » Egészséges életmód » Egészséges életmód: belefér a nassolás?

Egészséges életmód: belefér a nassolás?

A felesleges kilók nem mindig olvadnak le olyan könnyen, ahogy szeretnénk, ahhoz pedig, hogy tartósan változtassunk étkezési szokásainkon, nem mindig van motivációnk. Azoknak, akik ennek ellenére fogyni szeretnének, a táplálkozási szokások drasztikus megváltoztatása nélkül is van rá lehetőségük: a folyamat tovább tart ugyan, de könnyebben tartható, és hosszú távon ugyanúgy a vágyott súlyvesztés eléréséhez vezet.

Akinek nincs lehetősége, vagy kedve a mindennapi edzéshez, helyettesítse a ritkább, rövidebb ideig tartó testmozgással: már ezzel is sokat tett egészségéért, és a kilók leadásáért. Válasszuk ki azt a sportágat, amit szívesen űznénk legalább heti két alkalommal: a csoportos edzés, vagy az edzőtárs segítsége egy fitnessteremben fontos motivációs forrást jelenthet. Nemcsak a sporttevékenységek minősülnek hasznos testmozgásnak: ha például gyalog, vagy biciklivel járunk a munkahelyünkre, vagy a lift helyett a lépcsőt választjuk, máris elégettünk néhány kalóriát.

Ha teljesen kizárjuk a táplálkozásunkból kedvenc ételeinket, borítékolható a diéta kudarca hosszú távon. A drasztikusan korlátozó étrend falásrohamok kialakulásához vezethet. Ne legyünk túlságosan szigorúak önmagunkhoz: időnként a fogyókúra során is elfogyaszthatunk néhány kocka csokoládét, vagy egy kisebb adag süteményt. Amíg a kisebb csalások nem válnak rendszeressé, nem fenyegetik a diéta sikerét. Ezenkívül fontos, hogy mértékkel együnk: étkezzünk lassan, és figyeljünk gyomrunk jelzéseire. Ha a jóllakottságérzés jelentkezik, ne együnk tovább, függetlenül attól, mennyi étel található még a tányérunkon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges italok: borsmenta-, gyömbér-, és jeges tea házilag

A tea az egyik legnépszerűbb ital világszerte. Nemcsak sokoldalú ízvilága teszi különlegessé, hanem a pozitív …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük