Kezdőlap » Egészséges életmód » Egészséges élet fáradtság nélkül

Egészséges élet fáradtság nélkül

A fáradtság, a túlhajszoltság fogalma sajnos nem ismeretlen a mai kor emberének. A fizikai kimerültségnél azonban jóval alattomosabb az egykedvűség, a motiválatlanság. Varázsütésre ugyan nem lehet változtatni ezen, ellenben fokozatosan annál inkább.

A fáradtság leküzdéséhez és a motiváció felpörgetéséhez fontos, hogy legalább egy olyan tevékenységet találjunk, melyet teljes erőbedobással tudjunk végezni. Ez a későbbiekben segítségünkre lehet abban is, hogy a hangulatunk általános javításán keresztül még a rutinfeladatok elvégzésében is találjunk némi örömet.

Ha megpróbálunk időnként a közös programok nyereségére gondolni, akkor javul a hangulatunk, s ezen keresztül a motivációs állapotunk is és csökkenhetnek a fáradtság, az örökös kimerültség tünetei. Az alvásunkat is szabályozni kell. Fontos, hogy mindennap azonos időben feküdjünk le és az általunk meghatározott időben keljünk fel, még akkor is ha eleinte semmi kedvünk sincs ehhez.

Állóképességünk javítása s egyben a hangulatunk stabilizálása céljából mozogjunk minél többet. Kerékpározzunk, vagy akár csak sétáljunk rendszeresen, akár a munkahelyünkre is mehetünk gyalog. Ha a napirendünk és a feladataink kiegyensúlyozottak, akkor nem kell stimuláló szerekhez nyúlni, pl.: egyre több adag kávé, energiaital.

A súlyfelesleget cipelők tudományos kutatások szerint fáradékonyabbak, mint a normál testsúlyúak, ezért ha úgy döntünk, hogy leadunk pár kg-ot, akkor ügyeljünk a megfelelő, lassú tempóra, a kiegyensúlyozott táplálkozásra és kerüljük a magunkkal kapcsolatos irreális elvárásokat. A koncentráció és a meditáció is megoldás lehet. A napi pár perces gyakorlás segít az elcsigázottság és a kedvetlenség leküzdésében. Próbáljuk ki, működik!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük