Kezdőlap » Fitnesz » Edzésformák alma alakhoz

Edzésformák alma alakhoz

A leggyakoribb felosztás alma, körte, homokóra, és banán típusra osztja fel a női alak jellegzetes formáit. A különféle típusoknak egyaránt megvan az előnye, és a gyenge pontja, és megfelelő edzéssel mindegyikből ki lehet hozni a csúcsformát. A rendszeres, heti háromszori edzés azonban típustól függetlenül fontos ahhoz, hogy látványos eredményt érjünk el.

Az alma típus keskeny csípővel, szűk vállövvel, de nagyobb mellekkel és szélesebb derékkal rendelkezik. A felesleges zsírpárnák szinte kizárólag a derék környékére rakódnak le, a fenék kicsi, lapos, a lábak vékonyak. A felső-, és az alsótestre végzett edzés egyaránt fontos ennél a típusnál. A súlyzós edzés akár a testarányok megváltoztatásában is segíthet: a váll, és a hát szélesítésével a derék optikailag vékonyabbnak hat. A has-, és a hátizmok edzése az alma típusúaknak elengedhetetlen, mivel a felsőtestükre nagyobb súly nehezedik. A törzsizmok erősítésével a hátfájás megelőzhető. A fitness-stúdiókban található evezőgép is megfelelő választás a teljes testes edzéshez. A vádli, és a combok erősítéséhez a futás, az úszás, a biciklizés, illetve a spinning, vagy a teremkerékpár egyaránt alkalmas.

Az alma típusúaknak egészségügyi szempontból is fontos a felesleges zsírpárnák leadása: az orvosok szerint a hasi elhízás jóval veszélyesebb, mint a csípő, és a comb tájékán található súlyfelesleg. A hasi zsírpárnák növelik a diabétesz, és a kardiovaszkuláris megbetegedések rizikóját. A fogyáshoz nemcsak a rendszeres testmozgás, hanem a kiegyensúlyozott, egészséges étkezés is fontos.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Edzésmódszerek: Csökkenő és extra szériaedzés

Haladó edzésmódszerekről lesz most szó. Kezdők ne próbálkozzanak velük, mert nincs meg hozzá a tapasztalatuk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük