Kezdőlap » Fitnesz » Edzés mítoszok

Edzés mítoszok

Sok félreértés kering az emberek között a súlyzós edzésekről, amit most egyszer és mindenkorra helyre rakunk.
1. tévhit – A súlyzós edzéstől a nők férfiasak lesznek
Ez egyáltalán nem igaz. A súlyokkal való edzés javítja a tónusokat, vékonyabb megjelenést alakít ki. Izomtömeget a nők is képesek növelni, de soha nem érhetik utol a férfiakat. A nők szervezetében kevesebb a tesztoszteron, ami az izomnövekedésért felelős. A hormonális egyensúly megvéd a túlzott izmosodástól.

2. tévhit – Ha nem edzünk az izomból zsír lesz
Az izom nem tud zsírrá változni és a zsír sem izommá! Két különböző szövettípusról van szó, ez lehetetlen. Az izom tömege és ereje szép lassan csökken, ha abbahagyjuk az edzést. A zsír pedig azért nőhet meg, mert nem mozgunk, és több kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk. Ha elértünk egy izomtömeget, azt kevés edzéssel is képesek lehetünk fenntartani. Arra figyeljünk, hogy ha kevesebbet edzünk, kevesebb kalória is ég el és ezt figyelembe kell venni az étkezéseknél.

3. tévhit – Az erősítés tönkreteszi a hajlékonyságot
Attól, hogy nő az izomtömeg, még nem leszünk kevésbé hajlékonyak. Azok, akik mégis veszítenek belőle, nagyon valószínű, hogy nem nyújtanak. Az is megeshet, hogy az izomegyensúly borult fel azzal, hogy valamelyik izom túlfejlett a többihez képest és a rosszul végzett gyakorlatok is vezethetnek a hajlékonyság elvesztéséhez.

4. tévhit – Tönkre mennek az ízületek az edzéstől
Az utolsó, amit megcáfolunk, hogy ártalmas az ízületeinknek a sport. Ez egyáltalán nem igaz. A helyesen végzett gyakorlatok inkább hasznosak, mintsem ártalmasak. Az ütközéses mozgások veszélyesebbek (futás, ugrások), az erősítő edzések pedig jót tesznek ízületeinknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük