Kezdőlap » Hotel » Ecuador, egy spanyol nyelvű ország

Ecuador, egy spanyol nyelvű ország

Ecuador Dél-Amerikában található ország, amelynek érdekessége, hogy nyugati oldalán a Csendes-óceán található, míg más oldalain szomszédos Kolumbiával, és Peruval. Ecuadorhoz tartoznak a tőle nyugatra, a Csendes-óceánban fekvő Galapagos- szigetek is, amelyek majdnem ezer kilométerre helyezkednek el az ország partjától. Ecuador pontosan az egyenlítőnél fekszik, ezt jelképezi a neve is, fővárosa pedig Quito.
Ecuador fővárosában egy olyan jelentős történelmi központ található, amely világörökséggé lett nyilvánítva azért, mert a legjobban megőrizte eredeti formáját. Az országban a fővároson kívül több olyan nagyváros is van, ahol jelentős történelmi emlékek találhatóak, mint például a harmadik legnagyobb város, Cuenca, mely jól tükrözi, milyen is egy igazi latin amerikai társadalom, és kultúra. A legnagyobb területű és lakosságú város az országban Guayaquil. Ecuadorban az élővilág nagyon színes, számos olyan őshonos állatfaj él itt, amely egyébként a világban ritkán fordul elő.
Természetesen az ország fővárosában, Quitoban található a legtöbb szálloda, így hogyha ide jövünk nyaralni, vagy valamiért ide utazunk, akkor itt érdemes keresgélni.
Ecuador leghíresebb látnivalói elsősorban a nemzeti parkjai, ezek közül a legnépszerűbb és a legöregebb is a Sangay Nemzeti Park és a Galapagos- szigeteki Nemzeti Park. Utóbbi híres az egyedülálló állatvilágáról. Az egész országban jellemzőek a természeti szépségek, de hogyha utánanézünk az utazási irodákban, biztosan fogunk olyan híres helyet találni az országban, ahova szervezett kirándulás formájában eljuthatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük