Kezdőlap » Hotel » Dugi Otok szigete

Dugi Otok szigete

Dugi Otok, vagy az úgynevezett „hosszú sziget” Horvátországban található, az Adriai-tengeren, és a Zadari- szigetcsoporthoz tartozik, ahol is a legnagyobb területű szigetnek számít. Dugi Otok szárazföldi területének hossza 52 kilométer, viszont szélességét illetően igencsak keskeny, hiszen alig éri el a 4 kilométert egy-két helyen. A sziget legmagasabb pontja a Vela Straza, amely 340 méter magas. Az egész szigetre az enyhe mediterrán éghajlat jellemző, így a kellemes időjárás garantált a nyári hónapokban is.

Mivel a horvát tengerpart egyre kedveltebb üdülőhely manapság, ezért itt is bővült az elmúlt évek során a szálláshelyek választéka. Rendkívül népszerű hotelek, szállodák találhatók errefelé, mint például a négycsillagos Falkensteiner Club Funimation Borik, és a Kensteiner Hotel Adriana. Aki jobban kedveli a közepes árkategóriás apartmanokat, annak inkább ajánlott a Hotel Donat Zadar, a Hotel Porto Zadar, vagy a Villa Nico.
A szigettől nem messze még számos település, és más szigetek is vannak, ahová érdemes lehet átutazni esetleg egy hajókirándulás keretében. Így jól látható, hogy szinte minden adott Dugi Otok szigetén egy kiváló nyaralás megvalósításához.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük