Kezdőlap » Adózás » Dolgozóként adókedvezményt, nyugdíjasként több pénzt!

Dolgozóként adókedvezményt, nyugdíjasként több pénzt!

Mindenki szeretne adókedvezménnyel élni, ebben nem is kételkedem. Több lehetőség nyílik erre, és most egy olyat mutatok be, ami összefügg a hosszú távú céljainkkal is. Miért? Mert a nyugdíj bekövetkeztével összébb kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat, ha nincs semmi tartalékunk.

Már a fizetésből is nehezen jövünk ki, mondják sokan, és hogy tartalékolhatnánk mégis? Ennek a titka az önkéntes nyugdíjpénztár, ami már több mint tizenöt éve működik. Ez egy olyan befektetés, amikor több lehetőség közül kiválaszthatjuk, hova tesszük le a voksunkat, illetve melyik a pénzünket.

Az itt befizetett összeg 20%-a már levonható az adóból. Mivel maximálva van a felső határ, így érdemes kiszámítani, hogy havi 54000 Ft-tal elérjük ezt. Természetesen ezt igényelni kell majd a hivatalos papírokon is.

Befizethetünk havonta egyforma összeget, de ha valahonnan több pénzünk lesz, semmi akadálya sincs egy-egy nagyobb összeg rendkívüli befizetésének sem.

Az adójóváírásokat mindenki a bankszámlájára, vagy esetleg készpénzben várja. Viszont ebben az esetben az önkéntes nyugdíjpénztári számlánkra érkezik. Ez azért is előnyös, mert már ez a pénz is további hozamokat ad, és nagyobb biztonsággal tekinthetünk nyugdíjas éveink felé.

Tehát ez egy nagy lehetőség! Természetesen tanácsadók is segítenek, de online kalkulátorok is a rendelkezésünkre állnak, mivel három lehetőség közül választhatunk. Természetesen hivatásos alapkezelők irányításával kamatozik a pénzünk.

Természetesen, csak akkor használhatjuk ki ezt a lehetőséget, ha van személyi jövedelemadónk, mert kedvezményt csak a befizethető pénz után kapunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Személyi jövedelemadó jellemzői

Személyi jövedelemadó más néven “szja” a magánszemélyek bármilyen jogcímen megszerzett jövedelmét adóztatja meg. Célja, hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük