Kezdőlap » Film » Dirty Dancing

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon át, 1987- óta mind a mai napig megnézhető, a film amit bármikor bárhol újra és újra meg lehet nézni. A film ami soha nem megy ki a divatból, amiről bárkivel lehet beszélgetni és amelyről mindenkinek van mit mondania. A zenéje kortalan, nincs rádióadó, ahol ne hangzana el egy-egy betétdal a méltán híres filmből.

Ki ne ismerné Baby és Jhonny történetét, mindent elsöprő szerelmüket. De vajon ki ismeri a kamerák mögött történteket, érdekességeket, tényeket?

Baby azaz Frances Housemann ( Jennifer Grey ) a film válogatóján már 27 éves volt, de könnyűszerrel eljátszotta a 17 éves New York-i zsidó lány szerepét.
Az első szereplő, akit beválogattak a filmbe az Penny ( Cynthia Rhodesse), a táncosnő volt.
A filmben Baby és Jhonny mindig kontrasztos színeket viseltek, Baby a világos színeket, ezzel a fiatalságot, ártatlanságot szimbolizálva. Jhonny pedig mindig sötét fekete ruhákban látható, a vadságot, férfiasságot szimbolizálva.
Az emelés gyakorlásakor nem készülhettek közeli felvételek, mert a színészek a körülbelül 3 Celsius fokos vízben októberben gyakoroltak, szájuk belilult a hidegtől. A stábtagok néhol a fák leveleit is kénytelenek voltak befesteni, mert azok sargulni kezdtek.
Ez a film hozta meg Patrik Swayze számára a népszerűséget.
Jennifer és Patrik nem igazán szívlelhették egymást, ennek ellenére lenyűgöző alakítást nyújtottak.
Például a táncgyakorlós jelenetnél, amikor Johnny végigsimít Baby oldalán, mind a nevetés, mind Jonny részéről a bosszankodás is eredeti, nem megrendezett.
Az első változatban még sokkal több sex és érzékiség volt, de ezt inkább kivágták a végső verzióból.

A film szállóigéje : “Nobody puts baby in the corner!”

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük