Kezdőlap » Hotel » Dionysosi taverna

Dionysosi taverna

A Taverna Dionysos nevű étterem a Belgrád rakparton található, és igazán hű jelmondatához: „Egy cseppnyi Görögország a város szívében”. Ez valóban így is van, hiszen aki ide belép, azon nyomban úgy érzi magát, mintha Görögországba csöppent volna, szinte már az ajtóban görögországi hangulatunk lesz. Ezen a helyen az egyik legrégebbi olyan étterem a Taverna Dionysos, amely nemzeti gasztronómiát kínál a vendégeinek, hiszen már 1993 óta működik.

Már az étterem arculata is úgy van kialakítva, hogy 100 %-ban görög legyen, amit jól mutatnak a terméskő falak, és a kék-fehér színű teríték, azonban az étteremben még arra is ügyelnek, hogy folyamatosan görög zene szóljon, és persze az emberek is úgy viselkedjenek, mint Görögországban. Ha valaki ide belép, szinte az összes pincér, felszolgáló rámosolyog, majd megkapjuk az asztalt, és az étlapot is, amely ebben az esetben igencsak vaskos. Az előételek kategóriában 22 finomnak ígérkező fogás közül választhatunk, melyek között olyan étvágygerjesztőket kóstolhatunk, mint a sült fetasajt roston sült zöldségkörettel. Az ételek eléggé finoman, görögösen vannak elkészítve, talán egy kicsit kevésbé sóznak mint a görögök, azonban ezt könnyedén mindenki a saját ízlése szerint korrigálhatja. Ezen kívül olyan előételek is vannak, melyek tradicionálisabbak, például a ház sajtos rétese, mely a tiropita nevet viseli, vagy olyan halételek, mint a polipsaláta, fűszeres sült kagyló, vagy roston sült rákfarok. Levesek közül kiemelhetjük a fakit, amely egyfajta lencseleves, melyet házi pitával kínálnak. Szintén a levesek között található a bárány, vagy a pikáns húsgombóc leves. Hogyha a főételek közül válogatunk, kóstoljuk meg a mousakát, valamint a tepsis burgonyával körített stifadót, esetleg a borral, paradicsommal sült borjút, viszont hogyha igazi görög gyrost szeretnénk enni, itt megkóstolhatjuk. Az étteremben tényleg úgy tálalják az ételeket, ahogy Görögországban, a húsételeket nagy, és zöldséggel díszített tányéron szervírozzák, például a rizsköretet pedig csúcsozott formában. Mindegyik főfogás rendkívül étvágygerjesztően néz ki, és fantasztikusan ízletes.

A Taverna Dionysosban rengeteg féle halétel közül választhatunk, egészen a langusztától a faszénen sült tengeri sügérig, azonban vannak olyan 4 személyes tálak is, melyen a tengerből származó halak szinte összes változata rajta van. Persze egy igazi görög étteremben nem hiányozhatnak a vegetáriánus ételek sem, mint például az igazán étvágygerjesztő pikáns kapros zöldségekkel főtt articsóka szív sült fetasajttal, valamint a saláták. Vannak az étlapon olyan saláták, melyek csak friss zöldségből, és sajtból állnak, valamint húsosabb változatok is találhatóak közöttük. Igencsak széles a desszertkínálat is, választhatunk fagylaltok, gyümölcsös édességek, és a jóval tradicionálisabb, réteslapba csomagolt szirupos édességek közül.
Persze egy étteremben nemcsak étlap, hanem itallap is van, ezért érdemes azt is végignézni, véleményezni. A helyen bőségesen találhatunk görög specialitásokat, borokat, söröket, rövideket és koktélokat is. Az ár-mennyiség aránya az ételeknek is megfelelőnek mondható.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Messina városa

Messina egy olasz város, mely Szicília szigetén található, és ott a harmadik legnagyobb település. Messina …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük