Kezdőlap » Fogyókúra » Diétás módszerek férfiaknál és nőknél: van különbség?

Diétás módszerek férfiaknál és nőknél: van különbség?

A szebbik nem tagjai általában sokat foglalkoznak alakjukkal, ha nem elégedettek, különböző diétákat próbálnak ki. Mi a helyzet a férfiakkal? Egyéb diétás stratégiákat követnek, vagy nincs különbség a két nem fogyókúrás módszerei között?
Az egészségügyi szakértők szerint férfiak és nők esetén is ez egészséges, diétás táplálkozás, és a sok mozgás vezet a felesleges kilók leadásához. A két nem motivációjában azonban mindenesetre jelentős különbségek vannak. Elsősorban a nemi szerepekre vonatkozó klisék, sztereotípiák hibásak ebben. Míg a túlsúllyal rendelkező nőt gyakran elítélik, a férfiaknál nem irányul ilyen mértékű figyelem a testalkatra. A nők emiatt intenzívebben foglalkoznak a táplálkozás témakörével, és kritikusabban szemlélik magukat. A férfiak gyakran csak húzzák meg a vészféket, amikor orvosuk félreérthetetlen stílusban közli velük a túlsúly lehetséges következményeit, vagy a mindennapi élet során nehézségeket jelentenek a felesleges kilók.
A hölgyek legtöbbször szívesen váltogatják a diétás módszereket. A fogyással, egészséges életmóddal kapcsolatos csoportokban, közösségekben jóval nagyobb arányban találhatóak nők, mint férfiak. A férfiak általában nehezebben mondanak le a finom fogásokról, inkább a sportot választják: a kilókat edzéssel szeretnék eltüntetni.
Akár diéta segítségével, akár fizikai aktivitással – a nők és a férfiak azonos mértékű sikereket érhetnek el a választott módszerrel. A férfiak általában konzekvensebbek, ha egyszer diétába kezdenek, és a nőknél ritkábban válnak a jo-jo effektus áldozatává.
Ahhoz, hogy elkerüljék az éhségrohamokat és a kortizol stresszhormon kiválasztását, a hölgyeknek ajánlott odafigyelniük a stresszcsökkentésre. A koplalás, vagy a villámdiéták egyik nem számára sem alkalmasak a fogyáshoz: csak az egészséges, kalóriaszegény táplálkozás, mozgás, és a kitartás vezet eredményre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vércsoport diéta

Napjaink egyik divatos diétája a vércsoport diéta, amit egy amerikai természetgyógyász orvos talált ki, amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük