Kezdőlap » Egészséges életmód » Depresszió – D-vitamin, a szív és az immunrendszer:

Depresszió – D-vitamin, a szív és az immunrendszer:

Napjaink egyik leggyakoribb betegsége a depresszió. A mindennapjainkat megszomorítja, elrontja az, hogy bánatosnak, tehetetlennek, lehangoltnak, rosszkedvűnek érezzük magunkat. DE ez ellen csak mi tehetünk, még pedig úgy, hogy eldöntjük, hogy igenis újra „élni” akarunk, és jobb, színesebb, vidámabb napokat szeretnénk magunkénak tudni. Ehhez persze szükséges az is, hogy kimozduljunk otthonról, kint legyünk a friss levegőn és élvezzük a Nap sugarait, vagy zord téli időjárás esetén a szoláriumozás előnyeit.

A szív megbetegedésében is sajnos már egyre nagyobb szerepet játszik az, hogy Nap és szolárium nélküli életet élünk. A szívbetegek számának megnövekedését leginkább a D-vitamin hiánya okozza. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők majd’ 64%-a a D-vitamin hiány miatt betegednek meg. Az Európában élőknek a nyár az az évszak, amely lehetőséget nyújt a rövid topok, pólók és rövidnadrágok, szoknyák viselésére. Másik három évszakunk viszont ezen szempontból kiesik, ezért akkor is szükséges gondoskodni arról, hogy megfelelő mennyiségű D-vitamin jusson a szervezetünkbe. Ezért is ajánlott ősszel, télen és tavasszal az ésszerű és rendszeres szolárium-használat. Mint tudjuk, egészségünk megőrzésének egyik legnagyobb titka az, hogy immunrendszerünk a lehető legerősebb legyen. Az immunrendszer, testünknek az egyik legfontosabb védekező mechanizmusa, amely a betegségek kialakulását megakadályozza. Nem hiába mondják a gyerekeknek is, hogy menjenek ki a szabadba játszani :)

A természetes napfény megnöveli az immunrendszer ellenálló-képességét. Ezért fontos, hogy valamilyen módon napfényhez jussunk. DE VIGYÁZAT!!! Mindenki tudjon arról, hogy akár a Napról, akár a napfényt mesterséges módon biztosító szoláriumokról van szó: a túl sok is ugyanolyan egészségtelen, mint a túl kevés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük