Kezdőlap » Lakberendezés » Dekorálj aluminium fóliával

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen tátongó falakat. A baj ott kezdődik, hogy minden lakásban, minden falra más és más illik, na meg persze az örök probléma: Láttam valamit ami tetszik, de más színnel jobb lenne, más formában…

És még ha sikerül is megtalálni a megfelelőt ( amit egy vagyonért megvettünk ), utánna nézegethetjük éveken át, vagy átfestjük a falat és már nem is illik oda, vagy csak kimegy a divatból. De most megvan a megoldás! Igényel némi kézügyességet, de a végeredménynek csak a képzelet szabhat határt és a legjobb, hogy pénztárca barát.

És most a lényeg:

Hogyan készíthetünk aluminium fóliából lakásdekorációt?

Amire szükség lesz:

  • aluminium fólia
  • tetszőleges méretű és formájú kartonpapir
  • ragasztó ( például technokol, a lényeg hogy kinyomhatós tubusban legyen)
  • ceruza ( lehetőleg radíros végüre)

Az előre megformázott kartonparírra a ragasztó segítségével tetszőleges minta/ szöveg készíthető, ügyelve arra hogy minden részen egyenletesen domború mintája legyen a ragasztónak. A ragasztó teljes száradását követően csupán annyi a teendő, hogy az aluminium fóliát a tetszőleges oldalával rásimítjuk a kartonpapirra. Itt lesz szükség a ceruza radíros felére, amivel a ragasztó szélei mentén is elsimítható a fólia. Elkészíthető belőle a gyerekszobába a picur neve, vagy bármilyen felirat, akár több egyforma méretű, de különböző mintával rendelkező fali dekoráció a lakás bármelyik helyiségébe. Könnyen elkészíthető még a kisebb gyerekekkel is, pénztárca barát, egyedi és bármikor egyszerűen lecserélhető.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük