Kezdőlap » Művészet » Darwin a szupermarketben

Darwin a szupermarketben

Charles Darwin angol természettudós által leírt evolúció és az általa definiált egyedfejlődés nem a múltat képezi. A mindennapjainkban épp úgy megmutatkozik, jelen van, ahogy mi is a részét képezzük. Mark Nelissen épp ezt mutatja meg a laikus olvasó számára, és varázsolja szórakoztatóvá a mindennapi sorban állást, a metró mozgólépcsőjén való tülekedést, az emailek olvasását. A szerző maga tudós, magatartás biológus végzettsége révén, a hétköznapi életben is az evolúció eredményezte tökéletesédre szoruló törzsfejlődési lépcsőket látja. Tudományosan megmagyarázza, de közérthetően tálalja a megfigyeléseit.
„Nincs szükség drága laboratóriumi munkára vagy kifinomult megfigyelési technikákra ahhoz, hogy meglássuk, meghalljuk, kiszagoljuk a magatartásunk mögött rejlő evolúciót. Szó sincs róla! Ha valaki azt hiszi, hogy a magatartásbiológiai és evolúciós biológiai jelenségek megfigyeléséhez laboratóriumra van szükség, válassza ki az első embert, aki a látómezejébe kerül… kivétel nélkül mindannyian a nap huszonnégy órájában a magatartásbiológia tökéletes példái vagyunk.”
Humorosságát már csak fokozza, hogy megannyi mindannyiunk által átélt élethelyzetet vázol az író, sok esetben a saját szemszögéből. A könyv 10-12 éves kortól 99 éves korig ajánlható, minden korosztály számára tartogat mókás, tanulságos, vidám történeteket. A könyv különlegessége, hogy a történetek egymástól függetlenek, megadva így az olvasó szabadságát, és eltekint a sorrendiségtől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Ford graffitiseket keres budapesti forgatásához

A Ford egy igazi sztárral forgat Budapesten 2013. március 23-24-én: Ken Block, a gymkhana koronázatlan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük