Kezdőlap » Betegségek » Daganatos megbetegedés

Daganatos megbetegedés

Amikor a bőrfelületen csomók keletkeznek, azt daganatnak hívjuk. Sajnos a kialakulásának okát még nem ismerjük. Sok esetben hosszasan, akár évtizedeken keresztül is csak a bőr felületén jelentkeznek, majd a későbbiekben van, hogy átterjedhetnek a nyirokcsomókra, illetve a belső szervekre is. Ilyenkor gyakori az immungyengeség, valamint a baktérium, vírus és gombafertőzés is.
A legtöbb esetben olyan mértékű viszketés kíséri, mely már-már kínzó is lehet a beteg számára. Esztétikai, valamint szociális problémákhoz is vezethet, mint például a kopaszság és a visszataszító bőrelváltozások.

Az orvos ilyen esetben gyógyszeres kezelést szokott javasolni, és sokszor műtét is szükséges ahhoz, hogy ezeket a csomókat eltávolítsák. Sajnos a mai orvostudomány állása szerint ez a betegség még nem gyógyítható, a tüneteket enyhíthetik, illetve átmeneti javulás és romlás szokta jellemezni. Ha valakinek daganatos betegsége van, akkor fokozottan kell ügyelni a tisztaságra és a fertőzésmentességre. Mindenképen kerülni kell a rákkeltő anyagok használatát és fogyasztását, valamint szintén kerülni kell a fizikai aktivitást is.

Az immunrendszer sem tud védekezni a daganatos megbetegedések ellen. Amikor a szervezetünk immunrendszere valamiért nem ismeri fel a saját sejtjeit, és immunválaszt indít el saját maga ellen, azt autoimmun betegségnek nevezzük. Az immunválasz azt jelenti, hogy az immunrendszer reagál arra, ha a szervezetben a sajátjától különböző anyagot, illetve organizmust talál. Ezt ő idegen anyagként kezeli. Az immunrendszerünk ugyanis egy védekező mechanizmus a szervezetünkbe kerülő kórokozók ellen. Ő próbál minket megvédeni a betegségektől, ezért is van az, hogy akinek gyengébb az immunrendszere, sűrűbben betegszik meg.

Azért a daganatoknál is találkozhatunk jóindulatú daganattal. A jóindulatú daganatot lehet gyógyítani, és elég nagy rá az esély, hogy a beteg a kezelések végével már egészségesen élheti tovább az életét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor beszélünk ödémáról

Latin nevén : hydrops, vizenyő avagy kóros folyadékfelhalmozódás a szövetekben, amely miatt gyakran nem fájdalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük