Kezdőlap » Egészséges életmód » Cukorbetegség

Cukorbetegség

Mindenkit sokkol, amikor az orvos először közli vele, hogy cukorbeteg. A legtöbben az első döbbenet után elkezdenek utánajárni annak, hogy mit lehet tenni ebben az esetben, és az első dolog amivel találkoznak, az az életmódváltás, ennek is egyik fő területe, az egészséges táplálkozás. Erről nagyon sok mindent lehet olvasni, sok mindent elmondanak a szakrendeléseken, az egyetlen gond, hogy ezek az információk nagymértékben ellentmondanak egymásnak. Az mindenkinek a saját belátására van bízva, hogy melyiket fogadja el, melyik szellemében fogja tovább élni az életét.

Talán az egyetlen dolog, amiben egyetért minden szakember, az a szénhidrát-bevitel csökkentésének a szükségessége és talán ez az egyik legnehezebb dolog, amit be kell, kellene tartania mindenkinek, nem csak a már megbetegedett embereknek. Arra kell törekedni, hogy minél változatosabb, színesebb legyen az étrend, kerülni kell a finomított élelmiszereket, a félkész termékeket. Lehetőleg olyan termékeket kell vásárolni, amit “a nagyi is felismerne”.
A másik terület a rendszeres mozgás beiktatása a mindennapokba, legyen az akár napi rendszerességgel végrehajtott séta, futás, kerékpározás vagy edzőtermi edzés. Mivel a diabéteszes emberek nagy többsége túlsúlyos, ez sem tartozik a könnyű elhatározások közé és a végrehajtása során is célszerű figyelembe venni az orvos javaslatait.
Javasolható mindenki számára, hogy rendszeresen vegyen részt a szinte mindenhol megtalálható csoportok rendezvényein, ahol megbeszélheti felmerülő problémáit a hasonló gondokkal küzdő emberekkel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az ásványi anyagok szerepe a táplálkozásban

Az egészségünk megőrzésében fontos szerepe van a kiegyensúlyozott, vegyes étrendnek. A szervezet számára a fenntartáshoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük