Kezdőlap » Látnivalók » Csopak és környéke

Csopak és környéke

A Nosztori- völgyben fekszik. Pontosabban a Csákány-és Péter-hegy között ! Füred felől a 71-es úton közelíthető meg. Kedvelt üdülőhely. Manapság már a Balaton és környékének egyik leggazdagabb települése, melyet láthatunk is főleg nyáron amikor szinte minden háznál gyönyörű gyep és virágok vannak. Gondosan megépített játszóterek és parkok övezik. 1-2 nádfedeles házat is láthatunk . Igaz régi falusias jellegét kezdi elhagyni. A hegyoldalban főleg szőlőt termelnek, így présházakat is láthatunk . Borászata már szinte világhírű.

A Nosztori – völgyben a patak mellett található a Malom csárda mely 1969-ben épült , de mára már kicsit átépítették. Paloznaki úton találhatjuk meg a református templomot. A Kishegyi úton találhatjuk az 1860-ban épített Ranolder-villát . Kertje arborétum és növényvédelmi szabadtéri múzeum. Csak előre bejelentett csoportok látogathatják. Szent József-forrás: A csopaki Sóstó-domb tövében már a római korban is szénszavas forrás volt, itt épült ki 1934-ben a település egyik természeti kincse, a Szent József forrás. Csonkatorony: A Kossuth L. és a Veszprémi u. kereszteződésénél a középkori Szent István király templom megmaradt tornya. A Csonkatorony a község jelképévé vált. Strandja a környező településekkel együtt újult meg. A nagy befogadóképességű parkolója sokak meglepetésére ingyenes. Mint ahogy Balatonfüreden itt is nagy látványosságnak számít a Borhetek , mely nagyjából a füredi borhetekkel egy időben van. Az olaszrizling szerelmeseinek szinte kötelező program .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért nézzük meg Tiahuanaco-t?

Tiahuanaco a Titicaca-tótól mintegy 15 kilométerre található. Műemlékei és szobrai nagy érdeklődést keltettek a régészek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük