Kezdőlap » Fogyókúra » Csökkentjük a kalóriabevitelünket – tejjel!

Csökkentjük a kalóriabevitelünket – tejjel!

Jó hír azok számára, akik reggelente szívesen isznak egy pohár tejet, vagy egy bögre tejeskávéval indítják a napot: a legújabb kutatások szerint a fehér ital a fogyókúránkat is segítheti.

Az Ausztráliában végzett tanulmányban túlsúlyos, de egészséges férfiak, és nők vettek részt. A kísérleti alanyok az egyik fázisban zsírszegény tejet ittak reggelire, a másikban egy pohár gyümölcslevet, mely a tejjel azonos kalóriaértékkel bírt. A következő órákban a résztvevőknek be kellett számolniuk a közérzetükről, és arról, milyen erős a teltségérzet a gyomrukban. Az eredmények szerint az alanyok a tej fogyasztása után jóllakottabbnak, elégedettebbnek érezték magukat, és nem utolsósorban jóval kevesebb kalóriát vittek be a szervezetükbe a következő étkezéssel. A kutatók a hatást a tejben található fehérjének (egy pohár tej a napi szükséglet körülbelül 16%-át fedezi), a tejcukornak, illetve az ital állagának tulajdonítják. Ezenkívül feltételezik, hogy azok az élelmiszerek, melyek hosszan tartó teltségérzetet idéznek elő a gyomorban, kulcsszerepet játszhatnak a túlsúly elleni küzdelemben.

Már a kisebb változtatások is előnnyel járhatnak a napi étrendben, étkezési szokásainkban: ha mindössze 50 kalóriával csökkentjük a napi energiabevitelünket, hosszú távon fogyáshoz vezethet. Egy pohár tej fogyasztása reggelire segíthet abban, hogy a tízórainál és az ebédnél kevesebb kalóriát vigyünk be a szervezetünkbe. Az ital ezenkívül értékes, esszenciális tápanyagokat tartalmaz: például kalciumot, vagy D-vitamint.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A gyerekek súlyára tett megjegyzések károsabbak, mint gondolnánk

A gyermek számára fontos mások véleménye: a súlyával kapcsolatos negatív megjegyzések rendkívül káros következményekkel járhatnak. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük