Kezdőlap » Gyógyszerek » Csodaszer vagy boszorkányság? Arany-, ezüst- és réz oldalt

Csodaszer vagy boszorkányság? Arany-, ezüst- és réz oldalt

Mióta ember az ember, és az emberiség létezik, azóta mindig voltak ,vannak és lesznek betegségek,járványok,vírusok,stb. Egy dolog viszont biztos,még pedig az ,hogy ezek ellen küzdeni kell, nem mehetünk el szó nélkül egyetlen egy gyógyíthatatlan betegség mellett sem és arra sincsen garancia,hogy 1-1 gyógyítható betegség valóban gyógyítható lenne. Placebo hatás? Talán. A lényeg viszont maga a gyógyulás és,hogy egészségesek maradjunk,de vajon milyen áron?

Napjainkban újra kezd teret hódítani az ezüst és az arany ,noha nem pont olyan formában ahogy azt megszokhattuk, lásd.: ékszerek, különböző esztétikus műtárgyak, fegyverek,stb. Vajon mi készteti az embert arra,hogy szinte bármit kipróbáljon, csak megoldást találhasson ? Az élni akarás ennyire ösztönös lenne? Amiről egyébként szó van az nem más mint az arany illetve az ezüst kolloid. Az interneten ma már számos helyen fel lelhető és szinte fénykorát éri ,ha lehet ezt “mondani”,de vajon mennyire etikus ez ,vajon mennyire hasznos, vajon tényleg a fémekben rejlene az eddig legyőzhetetlen betegségek ellenszere?

Vizsgáljuk meg jobban ezt a két “csodaszert”! Mi késztetheti arra az embert,hogy fémet “igyon” ? Nos az orvoslásban találkozhattunk már ilyen olyan formában fémek felhasználásával, gondoljunk csak a műtétekkor elhelyezett fémekre ,de tudtommal azokat is kiszedik egy idő után ,viszont több kutatás is bizonyítja,hogy ezek a fémek lerakódnak a szervezetünkben ,ami szerény véleményem szerint egyáltalán nem lehet hosszú távon egészséges,de vajon ki ne szeretne meggyógyulni,ha közel 650 féle baktériumot és vírust,gombát képes elpusztítani ,olyan betegségekre jó többnyire mint a : Candida, allergia, szénanáthánál, nátha, megfázás, influenza, tüdőgyulladás, staphylococcusos és streptococcusos fertőzések, légzőszervi és orrüregi fertőzések, Lyme-kór, tüdőgyulladás, ízületi panaszok, reuma, agyhártyagyulladás, leukémia, szifilisz, AIDS, HPV, herpesz (és ez még korán sem a lista vége) ,de vajon ,ha tényleg ennyire jó akkor mért nem tudtunk eddig róla? Akkor mért virágzik még mindig a gyógyszer ipar? Vagy talán magának a gyógyszeriparnak érdeke,hogy ne derüljön erre fény? Ha ez tényleg ennyire jó akkor mért csak mostanában kezdtünk el hallani róla? Máig nagyon vitatott tény,hogy valóban hatásos -e az ezüst illetve az arany kolloid , érdekes módon szembe megy egymással az orvosok,szakemberek véleménye azokéval akik valóban kipróbálták és használták és érezték magukon a javulást. Több rémhír is kering,hogy ennek a két szernek(ami valójában vízben oldott fém) milyen negatív hatásai vannak ,például,hogy megváltoztatja a bőrünk színét( argyriát okoz). Viszont ilyen esettel csak 1-1-el találkozni az interneten, sokkal több az olyan hozzászólás, tapasztalat,vélemény, miszerint ez a két csodaszer valóban gyógyít ,viszont mindenki saját felelősségére éljen ezekkel,mert nem tudni,hogy hosszú távon milyen hatásuk van és az se mindegy,hogy honnan szerezzük be illetve,hogy milyen minőségben. A nem megfelelő minőségű kollodioknál szokott előlépni a már említett argyria ,vagy ha valaki házilag készíti el (szóval semmi kép se készítse senki otthon magának,ha esetleg a kolloid kipróbálására szánja el magát az ember) Hogy ajánlom-e? Én úgy gondolom,hogy ha már semmi sem segít, ha tényleg mindent kipróbált az ember akkor mért ne? Egy olyan mondattal zárnám e sorokat ami minden bizonnyal sokaknak ismerős lesz, de bármi is legyen “Sose hagyjon el benneteket a remény”.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyomnak hitt gyógynövény

Milyen jó tavasszal, vagy nyáron kimenni az udvarra, az erdőbe, vagy akár a határra gyönyörködni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük