Kezdőlap » Látnivalók » Csodálatos látnivaló a Deosai Nemzeti Parkban

Csodálatos látnivaló a Deosai Nemzeti Parkban

A hatodik legnépesebb ország szívében találjuk az ezerféle virágnak teret adó Nemzeti Parkot. Pakisztán ugyan nem a legnagyobb turista látogatottságnak örvendő ország, természeti kincsei alapján mégis rendkívül különleges. 1993-ban jött létre a Park, hogy védje és biztosítsa a himalájai barnamedve élőhelyét. Jelenleg körülbelül 40 barnamedve található a védett területen.

A Deosai Nemzeti Parkjában tavasszal virágok ezrei illatoznak és színezik meg az egyébként is csodálatos tájat. A különleges szín kavalkádot a változatos pillangók csak tarkítani tudják. Deosai szó szerinti fordítása „a föld óriásai”. Tavasz idején a leglátványosabb a Nemzeti Park, viszont az év minden szakaszában megcsodálhatjuk a világ második legmagasabb fennsíkjait, melyek a Park teljes területén végighúzódnak.

A világ legmagasabb fennsíkja a Tibeti Fennsík. A Nemzeti Park átlagos magassága 4114 méter magas a tengerszint fölött, a védett terület nagysága körülbelül 3000 négyzetkilométert tesz ki. A Park magas fennsíkjai között bújik meg a Sheosar tó, a nagy édesvízi tónak is köszönhetően a Nemzeti Park területén nagyszámú és rendkívül változatos a fajgazdagság. Nem csak a medvéknek nyújt otthont a terület, hanem a himalájai kőszáli kecskéknek, a szürke farkasoknak, a hó leopárdnak, mormotáknak, több mint 124 belföldi és vándorló madaraknak.

Találkozhatunk a Park területén, fakókeselyűvel, vándorsólyommal, Indiai sólyommal, vörös vércsével, karvallyal, király sassal, himalájai királyfogollyal. Az emberek által látogatott területetek, sajnos fokozott veszélynek vannak kitéve, egyrészt a hulladék felhalmozódás miatt, másrészt, mert betolakodnak a Park ökoszisztémájába. Ezért a Park látogatása felügyelt vezetés mellett történik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük