Kezdőlap » Növények » Csipkés csúcsvirág

Csipkés csúcsvirág

Távol-Keletről származó, alig egy méteres kicsi fa. Élénkpiros bogyói rendkívül kellemes látványt nyújtanak. Ágai szétterülők, a hajtásai oldalirányban széthajlanak. Keskeny, sötétzöld levelei hegyesek. A peremükön megvastagodott csomó található, amelyben egy olyan baktérium él, amelynek sérülése, vagy eltávolítása jelentősen befolyásolja a növény élettartamát. Kicsike, csillag alakú, fehér virágai vannak, amelyek rendkívül illatosak. Július, augusztus hónapokban virágzik. Ezeket váltják fel a borsó nagyságú bogyótermések. Ezek a következő virágzásig ékesítik a növényt.

A világos helyet kedveli, de a közvetlen napfénytől óvni kell. Szobahőmérsékleten, párásított levegő biztosításával tartsuk, lehetőleg keleti tájolású helyen. A földjét ne hagyjuk kiszáradni, lehetőleg tartsuk mindig nedvesen, de a túlöntözést nem bírja. A párás levegőt permetezéssel érhetjük el. Száraz, túl meleg helyiségben a bogyók megbetegednek, és leperegnek.

Évente egyszer, tavasz környékén kerülhet sor az átültetésre, tőzeges földbe. Gazdagabb termést érhetünk el, ha a virágokat egy puha ecsettel beporozzuk.
Magvetéssel, vagy a hajtások dugványozásával is szaporítható. A magokról való szaporítás hosszadalmasabb, de a biztosabb módszer. A bogyók húsos falát eltávolítva találjuk meg a magot. Tavasszal érdemes elültetni, de az ősszel vetett magok is kikelnek, csak vigyázni kell, hogy egyenletes melegben legyenek, különben elpusztulhatnak. Dugványozás során a hajtások igen nehezen fejlesztenek gyökeret. Tapasztaltabb kertészeknek ajánlható a szaporítás, érdemesebb inkább új növényt vásárolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük