Kezdőlap » Látnivalók » Csipkebogyó Fesztivál

Csipkebogyó Fesztivál

Szarvaskő az Eger-patak völgyében fekszik, Szilvásváradtól 25 km-re, Egertől 10 km távolságra. Maga a 300 főt számláló falu völgyben terül el és festői szépségű. Nevezetessége, hogy a falun áthalad Kéktúra. Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, jelenleg az Írott-kőtől Hollóházáig tartó folyamatos, jelzett turistaút. Hossza 1118 km, mely azonban az útvonal módosítások miatt változhat. Ha a Kéktúra (Európa első hosszútávú turistaútja) egy szakaszán végig gyalogolunk, akkor számtalan szálláshely közül válogathatunk és egy jól megérdemelt pihenés után jöhet a kulináris finomságokkal teli program. Az idén 7. alkalommal rendezték meg a Csipkebogyó Fesztivált. A C vitaminban bővelkedő apró magvas gyümölcs felhasználása igen sokrétű, készítenek belőle szörpöt, lekvárt, megszárítva a gyümölcs megfázás esetén teának elkészítve igen finom és hatásos. Az egynapos gasztrokultúrális programon a csipkebogyó szüretelésétől a lekvárfőzésig követhetik végig a csipkebogyó útját az érdeklődők.

Közben számos program várja a kicsiket és a felnőtteket. A gyerekeket játszóház, harcművészeti bemutató, a felnőtteket kézműves termékek vására, falukerülő túra és bogyójárat, valamint a megszokott, hagyományos vásári sátrak választéka várja. A szabadidős programok közben pedig mindenki kedvére kóstolhat a vadételekből, csipkebogyó pálinkákból, a finom, minőségi egri borokból és házi sörökből.
Aki könnyed, de színvonalas programra vágyik annak mindenképp érdemes ellátogatni Szarvaskőre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük