Kezdőlap » Egészséges életmód » Csicsóka csoda…

Csicsóka csoda…

Ha valakitől megkérdezik hogy mi a csicsóka, sokan nem tudják néhányan pedig egy halhoz hasonítják. Ez viccesen hangzik ám de érdemes megjegyezni hogy ez a durung kinézetű növényke rengeteg hasznos dolgot tud. Érdekessége hogy a gumóját hasznosítjuk mit egy krumplinak, és itt jön a varázslat mert az ízét hasonlónak mondák pedig sokall erőteljesebb. Sok mindenhez ugyanúgy fel lehet használni például lehet sütni, főzni, pürésíteni, rántani, lényegében ugyanazt tehetjük vele mint egy krumplival.

Sok cukorbeteg nem tudja vagy nem foglalkozik vele, akik viszont igen azok élvezhetik az áldását mert nem csak hogy magas a vizatartalma és ezért diétás, de segíti a szervezetben az inzulin termelését. Ennek ellentéteként a krumpli megvonja a szervezetből az inzulint, ennyi információ már bőven elég hogy higgyünk ebben a szuper növényben. És még mindig van, mert ahogy sok más növény ez is tele van rengeteg vitaminnal, de elsősorban a bőrünket is széppé teszi mert megtalálható benne a C, B, kalcium, foszfor és még sok más szépítő elem. Szóval érdemes akár nyers pépként az arcra tenni és csak ámulni a hatásán amit lemosva tapasztalhatunk.

Ha valakinek kicsit problémás az emésztése annak is érdemes belevágni egy kis csicsóka diétába, ugyanis folyamatos használatával megtámogatja a bélben megtalálható egészséges baktériumokat, azok pedig feltétlenül szükségesek a normális bélfolyamatok működésében. Összefoglalva, segíti a folyadék pótlást, segíti az emésztést, vitaminban gazdag és még szép is leszel tőle. Azt hiszem ideje belevágni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miből áll egy egészséges vacsora?

Függetlenül attól, hogy hányszor étkezünk egy nap: a vacsora a főétkezések közé tartozik. A táplálkozástudományi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük