Kezdőlap » Hotel » Csernakeresztúr

Csernakeresztúr

Csernakeresztúr Erdélyben található település, amely Romániában, Hunyad megyében fekszik. Ez a kis falu nyugatra helyezkedik el a Cserna folyótól, pontosan Vajdahunyad és Déva között félúton. Különlegessége, hogy Románián belül majdhogynem a legtöbb magyar ember itt él, akik még a bukovinai székelyek leszármazottai.
Csernakeresztúron a legtöbb szállást magánházakban találjuk meg, hiszen itt nincsenek szállodák, sem pedig nagyobb hotelek. A helyi emberek rendkívül vendégszeretők, így nincs is szükség egyéb szálláshelyre, hiszen a vendégházak és a panziók is mindent biztosítanak, amire egy turistának szüksége lehet. Pontosan ezen indokok miatt szeretnek a magyar turisták ebben a kis falucskában megszállni.
A településen néhány fontosabb látnivaló is található, ezek közül kiemelkedik a Csángó tájház, ahova a fő úton keresztül juthatunk el. Csernakeresztúrtól keletre találjuk a híres vízimalmot, a falu közepén pedig a régi református templomot, melynek története egészen a középkori Magyarországig nyúlik vissza. Ha el szeretnénk ide látogatni, legkönnyebben autóval tehetjük ezt meg, mivel a fővárostól mindössze 436 kilométerre található ez a falu.
Elsődleges vonzóereje ahogy az előbbiekben is le lett írva, az hogy a helyi emberek igen vendégszeretőek, ez azon is látszik, hogy a legdrágább szállás egy éjszakára, magyar forintba átszámítva mindössze 5000 forint/ éj.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az angol érsekség városa, Canterbury

Canterbury városa délkelet Angliában található, közel van a Stour-folyóhoz. Canterbury városának a gazdaságát elsősorban a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük