Kezdőlap » Növények » Cserjék erkélyre, teraszra

Cserjék erkélyre, teraszra

Amikor beköszönt a várva várt tavasz, a legtöbben a hagymás virágokat részesítik előnyben. A tavasz első hírnökeinek érzik. Pedig sokkal látványosabbak a sokszínű, rügyeiket bontogató bokrok, cserjék. Kerti növényként ismertük meg ezeket a kis termetű bokrokat, de dézsában, vagy nagyobb erkélyládában is nevelhetők, és március tájékán, évről évre virágba borulnak. Kitűnő gyógyír lehet a tél végi depresszió ellen.

A babarózsa törpe változata az egyik legbájosabb tavaszi cserje. Virágai szorosan egymás mellett ülnek, még a levelek megjelenése előtt. A hosszú vesszők az első fagyok után már alkalmasak a hajtatásra a meleg szobában. Ha naponta langyos vízzel lezuhanyozzuk és cseréljük a vázában a vizet, néhány nap alatt kivirágoznak. Az szennyezett levegőt és a szárazságot is jól tűri, ezért ideális városlakó. A napos helyet kedveli, árnyékban nem virágzik.

A téli jázmin kúszó cserje. Még a leveleket megelőzve jelennek meg élénksárga virágai. Erkélyen, teraszon, védett, napos falak előtt, ládához rögzített rácsra, 1-2 méter magasra is felfuttathatjuk. Tucatnyi, ragyogó sárga virággal örvendeztet meg minket. Hajtatással könnyen virágba borul, ezért vágott virágnak is alkalmas. Jól tűri a szennyezett levegőt, városi erkélyen is megél.
Az aranycserje aranysárga virágai még a levelek kirügyezése előtt megjelennek. A meleg, napos helyet kedveli, de az enyhe árnyékot is jól viseli. Jó minőségű kerti földbe ültessük. Elvirágzás után, rendszeres ritkítással, sok új vessző nevelésére lehet serkenteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük