Kezdőlap » Hotel » Csehországi utazás Frydek-Mistekbe

Csehországi utazás Frydek-Mistekbe

Frydek és Mistek valójában egy város Csehországban, melyet kettészel az Ostravice folyó, akárcsak hazánk fővárosát, Budapestet. A folyó keleti oldalán található Frydek városrész, amely egyben része a Tesini történelmi régiónak. A cseh modern városban állandóan nyüzsgés van, persze aki pihenni szeretne, arra is megtalálhatja a módot például az egyik parkban, vagy egy romantikus sétányon.

Frydek városrészben, a fő téren még a mai napig láthatjuk a 14. században épült város falait, valamint megtekinthetjük a helyi kastélyt is, amely ma múzeumként üzemel, állandó, és időszakos kiállításokkal várja a látogatóit. Ugyanitt a kastély mellett tekinthetjük meg a Szent Barbara kápolnát is. A helyi főtér igazán hangulatos, hiszen a közepén található a Szent Flórián szökőkút, körülötte pedig reneszánsz stílusú épületek találhatók. A történelmi városrész központja a Hluboká utca, ahol kizárólag barokk épületek vannak. Hogyha ezen az utcán végigsétálunk, eljutunk egy óriási bazilikához, melyet érdemes megtekinteni, akár csak a Komensky parkban található Szent Jost templomot, és a Farní utcában lévő párizsi templomot is. Szintén történelmi emlékeket vélhetünk felfedezni a Szabadság téren, ahol régi polgárházakat, és a Szent Jakob templomot is szemügyre vehetjük, valamint itt tekinthetjük meg a Szűz Mária szobor másolatát is.

Frydek-Mistekbe nem csak annak érdemes ellátogatnia, aki a történelmet kedveli, hanem szinte bárkinek, hiszen rengeteg elfoglaltságot találhat itt magának az ember, ott van például a sport is. Túrázni is elindulhatunk a helyi Beskydy- hegyekbe, ahol elérkezhetünk a Lysá hora-ig is, amely 1324 méter magason található. Hogyha a téli időszakban érkezünk ide, akkor kitűnő sípályákat is találunk a környéken, azonban bármely időszakban elindulhatunk biciklitúrára, hiszen legalább olyan gondosan lefestett bicikli utak vannak errefelé, mint hazánkban az utakon, így Frydek-Mistekben garantáltan biztonságosan kerékpározhatunk. A városban hajókázni is tudunk, az Olesnai töltés 88 hektáros területén ugyanis lehetőség van erre, nyári időszakban viszont ez a hely szórakozó központtá alakul, és fürdőzni, meg persze halászni is lehet ekkor. Hogyha egyéb kikapcsolódásra vágyunk, akkor pedig mindenképp próbáljuk ki a helyi kávézók, teázók hangulatát, vagy menjünk el lovagolni, vagy teniszezni egyet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy német nagyváros, Heidelberg

A Neckar völgyben található város két partját három híd köt össze, ezek közül az Alte …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük