Kezdőlap » Hotel » Csehország városai- Mladá Boleslav

Csehország városai- Mladá Boleslav

Mladá Boleslav egy Csehországban található város, amely a Bohémiai Régió közepén fekszik, a fővárostól, Prágától 50 kilométerre, a Jizera folyó partjánál.
Az egyik leggazdagabb cseh városként számon tartott településen rengetegen szeretik a sportokat, főként a futballt, és a helyi focicsapat, az FK Mladá Boleslav is igen jó eredményeket ér el. A helyiek kedvelt időtöltése a meccsekre járás, azonban nemcsak futball, hanem jégkorongcsapat is található a városban, a BK Mladá Boleslav.

Mladá Bolesav városának legfőbb nevezetessége a helyi vár, amely eredetileg a 10. századból származott, hiszen ekkor gótikus fejedelmi várként szolgált, azonban az évek során kibővítették, és fel is újították, késő gótikus stílusban, majd reneszánsz stílusban. 1648-ban le is rombolták, viszont a 18. században újjáépítették, és újból helyreállították a 19. században is, így napjainkban ez az utolsó formája tekinthető meg. A váron kívül a városban múzeumokat is találunk, melyeket szintén érdemes meglátogatni. Elsőként említhetnénk a Skoda Autómúzeumot, ami azért is érdekesség, hiszen a városban napjainkban is működik a Skodának üzeme, amelyet Európa szinten az egyik legmodernebb gyárként tartanakó számon. A múzeum mellett a gyárat is lehet látogatni, azonban csak korlátozottan, és csak 12 éven felüliek mehetnek be. Ezen kívül található még Mladá Bolesavban egy Járási múzeum is, valamint a Városi Történeti Múzeum, amely a gótikus főtéren található. Utóbbiban egy modern kiállítást tekinthetünk meg, a legújabb holografikus kiállítást, amely garantáltan mindenki számára érdekes látványt nyújt majd. Mladá Bolesav városában egy strand is található, így a fürdőzés szerelmeseinek is garantált egy kikapcsolódási lehetőség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazás a Cook-szigetekre

A Cook-szigetcsoport hatalmas területen helyezkedik el, mintegy 2 millió négyzetkilométernyi helyen található a Csendes-óceán déli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük