Kezdőlap » Házépítés » Családi ház tetőárnyékoló, ARF roló

Családi ház tetőárnyékoló, ARF roló

Mint tudjuk, a családi házaknál az egyik legkedveltebb helyiség a tetőtér, és annak beépítése, azonban mivel oda tetőtéri ablak kerül majd, sokan óvakodnak attól, hogy egyáltalán építsenek e ilyen jellegű helyiséget, vagy sem. Aki nem biztos a dolgában, annak most itt egy jó példa arra, hogy a tetőablakokat is milyen hihetetlenül megfelelően, szinte tökéletesen lehet árnyékolni, hiszen itt a családi ház tetőárnyékolók közül az egyik leghatékonyabb módszer, az ARF roló.

Az ARF roló egy olyan típusú tetőablak árnyékoló, amely igencsak hatékony védelmet tud nyújtani a napfény ellen, hiszen hogyha ezt az árnyékolót használjuk, akkor a helyiségben teljes sötétséget is el tudunk érni akár, hogyha szeretnénk. Gondoljunk csak bele, hiába lehet az idő napos, hogyha mi éppen pihenni szeretnénk, akkor akár kellemes félhomályt is kreálhatunk magunknak a tetőtéri helyiségben, hogyha ahhoz támad kedvünk. Az ARF roló egyfajta dekoratív, és nagyon kellemes anyagból készül, amely elegáns is egyben. Annak köszönhetően, hogy oldalt vezetősínek helyezkednek el, a rolót bármikor bárhol megállíthatjuk, és ennek segítségével a belső térben szinte teljes sötétséget tudunk csinálni. A rolónak számos jellemzője van, amelyek egytől egyig igencsak megmutatják, hogy mennyire hasznos ez a dolog, főleg akkor, hogyha a családi házunk tetőablakához keresünk árnyékolót az építkezést követően. A roló jellemzői között megemlíthetjük elsőként például azt, hogy a segítségével, a beáramló fény mennyiségét fokozatosan tudjuk csökkenteni, így egyre sötétebb lesz a szobában, egészen addig, amíg el nem érjük vele a teljes sötétséget is akár.
Az oldalra felszerelhető vezetősínek miatt, és ugyancsak ezeknek köszönhetően a rolót bármikor, illetve bármilyen magasságban meg tudjuk állítani, és mindenképp muszáj a jellemzők között megemlíteni azt a fém alumínium takarólemezt is, amely rendkívül esztétikus külsőt kölcsönöz a rolónak. Ugyanez az alumínium lemez elfedi a roló útját is egyben. A bentlakók számára teljes intimitást kölcsönözhet az, hogyha a rolót teljes mértékben lehúzzák, emellett pedig a nap melegétől is részleges védelmet kaphatnak. Természetesen a roló az UV sugárzás ellen is részlegesen véd, valamint akár télen, a fűtési szezonban segíthet abban is, hogy a meleg ne szökjön ki olyan könnyedén. Pozitívuma, hogy könnyen tisztán lehet tartani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük