Kezdőlap » Házépítés » Családi ház tetőablak típusok

Családi ház tetőablak típusok

Habár sokszor nem gondoljuk hogy értelme van, mégis néha megéri egy vészkijárati ablakot tenni a tetőtérre, amelynek valójában sok hasznos tulajdonsága van. A vészkijárati ablak elsőszámú jellemzője, hogy igencsak nagy mérete van, második legfontosabb jellemzője pedig az, hogy hatvannyolc fokos szögben ki lehet nyitni. Ennek megfelelően, mivel ilyen mértékben ki lehet nyitni, természetesen egy nagyon jó menekülési útvonalat is biztosít kifelé a veszélyeztetett helyiségből. Jellemzője ezen ablaknak, hogy a legjobb minőségű fenyőtípusból készül, vagyis olyan faanyagból, amelynek igencsak jó minősége van, emellett pedig szintén impregnált, és színtelen lakkal kétszer lakkozott is. Úgynevezett egykamrás hőszigetelő képességgel rendelkezik, melynek hőszigetelési együtthatója Uüveg = 1,0 W/m2K., a belső üvege laminált és P1 besorolású, a külső üvegtáblája pedig igencsak edzett.

A vészkijárati ablak mellett igencsak fontos lehet megemlíteni az úgynevezett hőszigetelő tetőkibúvó ablakot is, amelynek felülnyíló szerkezete van. Ez mintegy magában egyesíti mindazon jó tulajdonságokat, amelyek a tetőablak és a tetőkibúvó ablakban megvannak. A szerkezete többnyire oldalra nyitható ki, emiatt nagy mérete van, és igencsak nagy hasznos felülete is, ami valóságosan megkönnyíti a biztonságos és nagyon is egyszerű kijutást a tetőre. Az üvegezése nemcsak biztonságos, hanem hőszigetelő is, és ennek köszönhetően a szakértők minden helyiségben nyugodtan ajánlják, legyen szó akár szobákról, fürdőkről, vagy irodákról. Az ablak szárnyának a belső mérete megegyezik a többi ablak méretével is egyébként, ezért ugyanúgy fel tudjuk ezt az ablaktípust is szerelni egyéb tetőtéri kiegészítőkkel, mint például a rolókkal, redőnyökkel, és a reluxákkal is, vagy még folytathatnánk is a sort. Az olyan tetőkibúvó, amely hőszigetelt, oldalsó ablak kilinccsel rendelkezik, és ennek megfelelően az ablaknak magának is oldalsó nyitása van. A kilincs azonban annyira jól szigetel maga is, hogy nemcsak a légmentes lezárást biztosítja, hanem ezen kívül képes még két, kissé nyitott helyzetben való rögzítésre is, amivel lehetővé teszi azt, hogy a levegő beáramoljon a helyiségbe anélkül, hogy az ablak valójában nyitva lenne.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük