Kezdőlap » Családi élet » Családi fotóalbum

Családi fotóalbum

Nyaralás, születésnap, esküvő, kirándulás, vagy akár csak egy jól sikerült vacsora a családdal, ma már szinte mindenhol és mindenkor előkerülnek a fényképezőgépek, mobiltelefonok, hogy a soha vissza nem térő pillanatokat megörökíthessük. Régen, 20-30 évvel ezelőtt nem volt kérdés, hogy a hagyományos, filmre készített fotókat csak úgy tudjuk megnézni, ha előhívásra kerülnek, és papírképek készülnek belőlük. A mai digitális világban szinte korlátlan mennyiségben tudunk fotókat készíteni és tárolni elektronikus eszközeinken. Na de meddig? Amíg az a bizonyos eszköz tönkre nem megy, el nem hagyjuk, vagy le nem cseréljük. Ahhoz, hogy a családi fotók örök emlékek legyenek, célszerű előhívatni, és fotóalbumba rendezni őket. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy a legjobban sikerült képeket kiválogassuk, témánként rendezzük, és akár feliratokkal, évszámokkal lássuk el őket.

Az előhívásra több lehetőségünk is van. Ha rendelkezünk megfelelő eszközökkel, saját nyomtatónkon is készíthetünk fotópapírra nyomott képeket. Fotós szaküzletekben, drogériákban leadhatunk a digitális fájlokkal megírt CD vagy DVD lemezt, esetleg pendrive-ot, a papírképeket a megadott határidő letelte után kézhez vehetjük. Ehhez személyesen kell felkeresni az adott üzletet, amire nem mindenkinek van lehetősége.
Kisgyerekkel otthon lévő anyukák, vidéken élők körében népszerűek a különböző bolthálózatok internetes portáljairól letölthető fotóelőhívó programok és a képek online megrendelése. A kis terjedelmű programok magyar nyelvűek, egyszerűen letölthetők, és rendkívül felhasználóbarátak, a saját számítógépünkön tárolt fotókat bemásolhatjuk a programba, minőségüket feljavíthatjuk, sőt az elkészülő papírképek méretét akár fotónként, egyenként is megadhatjuk.

Regisztrációt követően a program tájékoztat minket az aktuálisan feltöltött és előhívásra kerülő képek mennyiségéről, áráról, és arról, hogy milyen átvételi módok lehetségesek? Meghatározott költségért elérhető a futárszolgálattal történő házhozszállítás, vagy a bolthálózat általunk választott üzletébe történő kiszállítás, ami az olcsóbb változat. Irányítószám szerint megválaszthatjuk, hogy melyik üzlet esik hozzánk legközelebb, így a képeket bárki, aki arra jár, és megbízzuk vele, átveheti. A megrendeléskor kapott e-mailt kinyomtathatjuk, és az azon szereplő összeg ellenében – a szintén e-mailben küldött értesítésben szereplő napot követően – a boltban átadják a fotókkal teli csomagot.
Az elkészült papírképeket albumokba rendezhetjük, amiket bármikor kézbe vehetünk, és családunknak akár több generációra visszamenően is betekintést nyújthat az ünnepekbe, mindennapokba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük