Kezdőlap » Adózás » Családi adókedvezmény

Családi adókedvezmény

Immár biztos, hogy a kormány kibővíti a családi adókedvezmények rendszerét. A költségvetés vonzata akár az 50 milliárd forintot is elérheti. Ez annyit jelent, hogy amilyen esetben egy családban két gyermek van, a bruttó jövedelem pedig 90 ezer forint, akkor 5600 Ft-tal többet vihetnek haza minden hónapban. Amennyiben egy szintén két gyermekes családról van szó, de a jövedelme már bruttó havi 100. 000 Ft, abban az esetben a nettó jövedelememelkedés az adókedvezményt számba véve havi szinten nettó 4000 Ft. 110 ezer forintnál havi nettó 2400, 120 ezernél 800 forinttal kaphat többet a család havonta. Ez családi adókedvezmény – ahogyan látható – inkább a közmunkások, illetve a szerényebb jövedelemből élő családok támogatásához fog majd hozzájárulni.

Egy olyan háromgyerekes háztartás esetében, ahol csak egy személy van, aki pénzt keres, tehát munkabért kaphat, amennyiben az illető erőgazdálkodás területén dolgozik – tehát 100 ezer forintos fizetést kap – a nettó jövedelme 17 ezer forinttal növekedhet. Ahol az egyik fél raktározás vagy pedig ingatlan területen dolgozik, bruttó 200 ezer forint jövedelem mellett 34 ezer forinttal fog többet keresni.
A legjobb azoknak a három gyermekes családoknak lesz, ahol a bruttó jövedelem 300 ezer forint körül mozog, hiszen ők 54 ezer forintnál fognak többet keresni minden hónapban, mint eddig. Az új törvény január elsejétől lesz majd hatályos. Soltész Miklós szerint lesz elég gazdasági növekedés ahhoz, hogy az új adókedvezményt hatályba lehessen iktatni januártól.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Betegségek után járó adókedvezmény

A betegségek után járó adókedvezményt más néven személyi kedvezménynek is nevezzük. Bizonyos betegségek után adókedvezményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük