Kezdőlap » Hotel » Coventry nevezetességei

Coventry nevezetességei

Coventry a 9. legnagyobb város Angliában, amely West Midlands régióban található. A több mint 300 ezer lakosú város Londontól 150 kilométerre északnyugatra fekszik, viszont hozzá közelebb van Birmingham, mindössze 30 kilométerre.
Coventry többek között arról híres, hogy itt indították el az első testvérvárosi mozgalmat, amikor Sztálingráddal közösen kialakították ezt a viszont egymással. A városnak több olyan testvérvárosi viszonya is van, amely szolidaritásból alakult ki az egykori, második világháborús viszonyokra való tekintettel, hiszen itt is komoly rombolás történt annak idején. Azonban napjainkban Coventry már az európai városok közötti békeszószóló lett, aminek köszönhetően minden évben megrendezik itt a Békehónapot.

A város legismertebb látnivalója a Szent Mihály-székesegyház, amely egy anglikán egyházi épület, mely a 14. századból származik. Mivel ennek a katedrálisnak a nagy részét a második világháború folyamán teljesen lerombolták, így csak a régi torony látogatható a turisták számára, mely épen maradt, viszont a többi részét nem restaurálták, hanem helyette újat emeltek, pontosan a régi maradványok mellé 1956-ban. Az új katedrálisban többféle látnivaló is található, például megtekinthető itt a világon a legnagyobb falikárpit, amely Krisztust ábrázolja. A bejáratnál a „Szent Mihály győzelme az ördög felett” nevű szobrot tekinthetik meg a látogatók, viszont a Megbékélés című szobor már a régi épületben van kiállítva.

A Szentháromság- templom az előbbi katedrálishoz közel helyezkedik el, ez a város második nagyobb nevezetessége. Egy ideig Coventry-t a három torony városának nevezték, mert messziről is látszott a 3 torony, azonban manapság már több magas épület is gazdagítja a látképet. A belvárosban helyezkedik el a Szent János-templom, és a 14. századi St Mary’s Guildhall, mely egykori kinézetében teljes egészében fennmaradt. Híres 16. századi épületek még a Bond’s Hospital, és a Ford’s Hospital, valamint a Spon Street, mely egy olyan 15. századi utca, ahol a fennmaradt épületekben még a mai napig régiségboltok, és kiállítóhelyek működnek.

A belvárosban található egy kis parkban Lady Godiva lovas szobra, mely kedvelt találkahely, és innen nem messze látható az órajáték is. A turisták körében rendkívül népszerű a Coventryi Közlekedési Múzeum, a Herbert Művészeti Galéria és Múzeum, a Midland Air Museum, valamint egy teljesen helyreállított római erőd, a Lunt erőd. Hogyha a városi rendőrségre ellátogatunk, megnézhetjük a Rendőrmúzeumot. Szintén a belvárosban található a 2007-ben épült Ricoh Arena, mely a Coventry City FC 32 és fél ezres futballstadionja, mely egy olyan komplexummá épült, ahol kiállítási csarnok, szálloda, kaszinó, és az Arena Park Shopping Centre is található.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Messina városa

Messina egy olasz város, mely Szicília szigetén található, és ott a harmadik legnagyobb település. Messina …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük