Kezdőlap » Hotel » Colorado, az USA 38. tagállama

Colorado, az USA 38. tagállama

Colorado az Amerikai Egyesült Államok 38. tagállama, amely az országnak majdnem pontosan a közepén, a Sziklás-hegységnél található. Colorado államban több mint 5 millióan élnek, és a legnagyobb városa, amely egyben a legnagyobb népességgel is rendelkezik, Denver. Megannyi látnivaló található ebben az államban is, csak hogy egy példát említsünk, itt van az Aspeni síparadicsom, valamint megannyi hóval borított hegycsúcs.
Colorado állam területén nagyon sok park, nemzeti park, és erdős rész található, több mint 16 ilyen parkot tartanak nyilván ebben az államban. A legnagyobb városai közt említhetjük meg Fort Collins-ot, Lakewood-ot, Aurora-t, Colorado Springs-et, és ahol a legtöbben élnek, Denvert.
Hogyha ide utazunk, Colorado államban olyan nevezetességeket tekinthetünk meg, mint a Mesa Verde Cliff palota a Mesa Verde Nemzeti Parkban, a Hovenwep National Monument, és a Colorado National monument. Ebben az államban található South Park is, az a kisváros, melyről a híres rajzfilmsorozat, a South Park is kapta a nevét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Calvi

Calvi egy 2400 fős lakosságú kisebb település Olaszországban, a Compania régióban. Nápoly városától 60 kilométerre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük