Kezdőlap » Hotel » Chomutov a 20. legnagyobb cseh város

Chomutov a 20. legnagyobb cseh város

Chomutov, Csehországban az Ústi nad Lábem régióban található és jelenleg 80 ezer lakosa van. Ez egy tipikus cseh városka, ami jól látszik a belváros kialakításán is, mivel nagy terek és szűk utcák jellemzik, magas falú házakkal tűzdelve. A település a Chomotov-folyó bal partján található nem messze az Ore- hegységtől, a Chomutovsko-Teplice felföldön.

A város már az 1200-as évek elejétől lakott volt, és a középkorban is jelentős király központ volt egészen az első világháborúig. Majd mikor Németország lerohanta Csehországot, a városban megindult az ipar és a bányászat, ami korábban leágazóban volt itt újra szárnyra kapott. Manapság már csak a turizmusból és a különböző fesztiválok miatt jelentős, mivel az ipart a rendszerváltás idejében leállították.

Két legnagyobb turistavonzó látványossága a városnak az Alum-tó, ahol nagyon sok rendezvényt bonyolítanak le évente, és másrészt pedig kiváló helyszín a horgászoknak és a vízi sportok űzőinek. A másik ilyen helyszín a Chomutov állatkert, ami a Bezruč völgyben található és ahol a helyi fajok mellett több afrikai és dél-amerikai állatfajt megismerhetnek az ide látogatók.

A belvárosban sétálva rengeteg múzeumot ismerhetünk meg, többek között egy bányaiparral foglakozót, és természetesen egy várostörténeti múzeumot is, ami a városházán található a központi téren. Mivel Csehországról van szó, így itt is nagy figyelmet szentelnek a helyiek a gasztronómiára. Ezek jól látszanak az éttermek széles választékain, és abban is, hogy a kisebb szállodákban inkább házias, a nagyobb hotelekben inkább az országra jellemző különlegességeket tudjuk majd megkóstolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazás a Cook-szigetekre

A Cook-szigetcsoport hatalmas területen helyezkedik el, mintegy 2 millió négyzetkilométernyi helyen található a Csendes-óceán déli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük