Kezdőlap » Autó » Chevrolet Corvette Stingray 2014

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik fő tervezőmérnöke ezt mondta az autóról: “Ez az első alkalom, hogy olyan Corvettem van, amit büszkén vezethetek Európában.” Könnyű elképzelni, hogy rengeteg ember most ugyanezt gondolja az új Corvette Stingrayről.

Az első Stingray Corvette, ami az autó második generációjával érkezett az 1960-as években, drámai változásokat hozott kifinomultság és a stílus terén, és tette az amerikai sportautókat egy sokkal versenyképesebb modellé az európai sportautókkal szemben. Az új Stingray hasonló ugrásokat tett, és egy lenyűgöző autója lett a globális színtérnek. Amellett, hogy nem változott semmit, rendkívül szórakoztató a Corvette-t vezetni
A Chevrolet döntése, hogy visszahozta a legendás Stingray elnevezést a 2014-es modellnek, lehet a legnyilvánvalóbb jele annak, hogy az autón végzett változtatások messze túlmutatnak a króm Stingray sziluettek elülső sárvédőkbe nyomtatásánál. Az új szögletes stílus a legendás amerikai sportkocsinak egy sokkal agresszívebb megjelenést kölcsönöz. A tetszetős beltér hasonlóan kiterjedt átalakítást kapott és észrevehetően szebb anyagokat használtak és új technológiák jellemzik. A felszín alatt egy erősebb V8-as motort helyeztek el, ami jóval üzemanyag-takarékosabb, mint a korábbi verziókban. Az új Chevrolet Corvette Stingray 2014 tavaszától lesz kapható kupé és kabrió stílusban. Két különböző felszereltségi szinttel érkezik, alap és Z51, mindkettő háromféle alváltozattal.

A motorháztető alá a Corvette Stingray egy felülvizsgált 6,2 literes V8-as erőforrást kap, hogy kihozza az ígért 455 lóerőt. A választható dual-mode kipufogórendszerrel, a lóerők száma elérheti a 460-at is. A mérnökök sok apróbb változást vezettek be ebben az évben, hogy az üzemanyag-hatékonyságot növeljék, ilyen lesz a közvetlen üzemanyag-befecskendezés. Hogy a motor minden energiája átjusson a hátsó kerekekre, egy új, hétfokozatú manuális kormányváltót, vagy hatfokozatú automata váltót szerelnek az autóba.
A Chevrolet tervezői elhatározták, hogy a korábbi lehangoló belterű Corvettekkel ellentétben a Stingray pilótafülkéje most egy modern, előkelő megjelenést kap, puha tapintású anyagokkal, amivel versenyre kelhet a piaci versenytársaival. Az úton a Corvette Stingray továbbra is izgalmas vezetési élményt ad a sofőrjének, a gyorsulás szerelmeseinek pedig most szélesebb fordulatszám-tartományban kínálja ugyanezt. Az intenzív gyorsulás közben üvöltő dual-mode kipufogók csak fokozzák ezt az élményt. A kanyarokba érve a merevebb, teljesen alumínium váz és a hatalmas új abroncsok is javítják az autó kezelhetőségét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Peugeot 406

A Peugot 406-ost 1995 től kezdték el gyártani, egészen 2005 évéig, Franciaországban. Ismerhetjük eme szép …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük