Kezdőlap » Hotel » Ceske Budejovice

Ceske Budejovice

Ez a cseh város az ország déli területén fekszik, és több minden miatt híres, nagyon sokan ismerik például az itt helyben főzött sört, a Budweisert. A városban lévő épületek többnyire reneszánsz, és barokk stílusban épültek, mint ahogy a város főtere is, mely országszerte híres, és a legszebb térnek titulálták már több alkalommal is egész Csehországot figyelembe véve. Ceske Budejovice városa az irodalom kedvelőinek is ismert lehet, és valószínűleg eszükbe jut majd Svejk, a legendás katona is.

Ceske Budejovice valamikor királyi város volt, ekkor épültek azok az épületek fel a városban, melyek ma számottevően jelentősek. A legtöbb nevezetesség, látnivaló a város központjában tekinthető meg, ezért érdemes a II. Premysl Otakar főtéren kezdeni a városnéző túrát. Érdekesség, hogy az itt található Városháza homlokzatán 4 alak is megjelenik, melyek a polgári erényeket testesítik meg, a bölcsességet, becsületességet, bátorságot, valamint az elővigyázatosságot. Rögtön az épülettel szemben helyezkedik el a Sámson-szökőkút, amely az Ultava folyóból táplálkozik. Alig néhány lépésre a szökőkúttól található az egykori akasztófa helye, még egy szabálytalan formájú követ is találunk ott, ami jelöli. Erre a mondák szerint ha rálépünk, nem találunk haza. A polgárházak közül mindenképp érdemes kiemelni az úgynevezett Fekete-tornyot, amely egykor tűzjelzőként, és harangtoronyként funkcionált. Ide egyébként fel is lehet menni, és higgyük el megéri, hiszen az egész várost beláthatjuk ilyen magasságból. Nem sok gyaloglásra az eddigiektől eljuthatunk a Domikánus Kolostorig, mellette pedig megtaláljuk az egykori Sóházat is, amelynek jellegzetes, lépcsős teteje van, így biztosan ráismerünk majd hamar. Ennek az épületnek is van egy legendája, miszerint a homlokzatán látható arcok azokat a tolvajokat ábrázolják, akik innen loptak. Sokak kedvelt italát, a sört is szóba lehet hozni a várossal, ami azért is nagyszerű, mert a helyi sörgyárat, a Budavarsky pivovart meg is látogathatjuk, és persze helyben meg is kóstolhatjuk a hűs nedűt.

Hogyha a városnézés közepette vásárlási láz jönne ránk, mindenképp a főtér felé vegyük az irányt, itt bevásárolhatunk a világhírű cseh kristályok közül is, ami tökéletes egy helyi emléknek. Hogyha megéheztünk, térjünk be a Masne Kramy vendéglőbe, melynek épületét még a 14. században építették.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük