Kezdőlap » Karrier » Célunk a siker

Célunk a siker

Sikeresnek lenni! Nincs olyan ember, aki ne vágyna erre. Hogy lehetünk sikeresek? Mi a siker titka? Ez egy nagyon tág fogalom. Függ az egyén életkorától, függ a társadalmi pozíciójától. Természetesen arra vágyunk, hogy a környezetünk, a család, illetve az emberek értékeljenek minket. Szeretnénk megvalósítani önmagunkat.

Minden apró sikert észre kell venni, meg kell becsülni, hiszen ez visz minket tovább a céljaink felé. Hinni kell abban, hogy képesek vagyunk sikerre vinni terveinket. Ha kitűztük a célt, meg kell találni az oda vezető utat. Ezért az önbizalomnak nagy szerepe van minden sikeres ember életében. Egy adott dolgot többféle módon el lehet érni. Szülőként a gyermeknevelés során előtérbe kell helyezni a biztatást, és megmutatni a gyermeknek, hogy meg tudja valósítani álmait. A biztatás mellett meg kell tanítani minden fiatalt életkorának megfelelően, hogy észrevegye azokat a lehetőségeket, amelyek a kitűzött cél eléréséhez segítenek. Nagyon fontos, hogy nem szabad feladni! A kudarcok kezelése is megtanulható. Mindenkivel megtörténik, hogy valami nem sikerül. Ez csak annyit jelent, hogy másik utat kell választani.

Úgy gondolom, az óvodák és az iskolák is nagy segítséget adhatnak a sikeres emberré válás megteremtéséhez. Igaz, ehhez kiscsoportos foglalkozások lennének ideálisak, de egy jó pedagógus a nagyobb létszámmal is boldogul.

Saját sikerünk elérése során viszont ne felejtkezzünk el a többiekről sem, hiszen ők is a céljaikért és a sikerért küzdenek. Tehát, ha kitűzzük a kisebb- nagyobb célt, akkor tudatosan és töretlenül haladjunk ennek az irányában. Ha elértük, ott a siker kapuja!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy jó adótanácsadó

Mitől lesz valaki jó adótanácsadó? Nagyon sokan vannak, akik ismerik a törvényt, tudnak olvasni, kitalálják, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük