Kezdőlap » Hotel » Campobasso, egy igazi olasz kisváros

Campobasso, egy igazi olasz kisváros

Ez az olasz kisváros az ország középpontjától kissé délre, Nápolytól nem messze fekszik, az Appeninek- hegységben, és mivel közel 700 méter magasan a tengerszint felett található, így hidegebb itt az időjárás, mint a déli mediterrán területeken. A városba egyszerűen eljuthatunk, hiszen közvetlenül összeköttetésben áll Nápollyal, Rómával, és Barival is, ahonnan repülővel is utazhatunk ide. A város látképe azért különleges, mert a régi középkori település alapjaira tulajdonképpen ráépült még a 18. században, a napjainkban is meglévő város.

Campobassoban több olyan dolog van, amit érdemes megtekintenünk, hogyha itt járunk, ilyen például a helyi vár, a Castello Monforte, mely tényleg igazán kellemes élményt jelenthet bárki számára. A város katedrálisa a Chiesa della Santissima Trinità templom, ahová szintén megéri elutazni, de legalább ugyanilyen szintű látványosság a San Bartolomeo templom is. Hogyha pihenésre vágyunk, tekintsük meg a változatos növényzettel, és szemet gyönyörködtető fákkal teli Villa de Capoa parkot, ahol akár piknikezhetünk is egy pihenés keretei között.

Campobasso városába többféle módon is eljuthatunk, például repülővel, vagy autóval is, de utóbbi esetben készüljünk fel rá, hogy legalább két nap lesz az út, mivel nem kis távolságra található a város Magyarországtól. A településen szerencsénkre szálláshelyben nem lesz hiány, hiszen több csillagos szállodák, hotelek, apartmanok várják a megszálló vendégeket, turistákat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük